Huuraanpassingen 2021

Elk jaar vindt op 1 juli de huuraanpassing plaats. Voor dit jaar heeft het kabinet besloten om de huren van sociale huurwoningen te bevriezen. Dit geldt ook voor huurders van garages en parkeerplaatsen. En sommige bewoners van sociale huurwoningen krijgen zelfs een eenmalige huurverlaging. De huurbevriezing geldt niet voor bewoners met een hoger inkomen die een vrije sector woning bij Laurentius huren.

Huurbevriezing sociale huurwoningen

Veel bewoners hebben als gevolg van de coronacrisis minder inkomen gehad. Door de huren van sociale huurwoningen te bevriezen, hoopt het kabinet te voorkomen dat bewoners de huur niet meer kunnen betalen en achterstand oplopen. We informeren bewoners via een brief per e-mail of per post. Verzending van die brief gaat via Postex

Beperkte huurverhoging voor vrije sector huurwoningen

De huur van een aantal vrije sector woningen gaat in 2021 wel omhoog. De stijging van hun huur is gemiddeld 2,23%. Deze bewoners ontvangen vóór 1 mei een huurverhogingsbrief per e-mail of per post. Verzending van die brief gaat via Postex. We stemden de keuze voor de huurverhoging af met onze Huurderskoepel.

Eenmalige huurverlaging 2021

Dit jaar geldt de Wet Eenmalige Huurverlaging: bewoners van een sociale huurwoning die relatief duur wonen, kunnen een eenmalige huurverlaging krijgen. Bewoners die hier recht op hebben, informeerden we voor 1 april al via een brief. Toch kan het zijn dat u er ook recht op heeft, bijvoorbeeld omdat uw inkomen de afgelopen tijd daalde. Meer informatie over de eenmalige huurverlaging vindt u hier 

Maatwerk voor bewoners met betalingsproblemen

Het kan zijn dat uw inkomsten het afgelopen jaar lager zijn geworden. U kunt altijd contact met ons opnemen om te bespreken of er mogelijkheden zijn voor tijdelijke huurbevriezing of huurverlaging. Wij leveren maatwerk voor wie dat nodig heeft en we zijn bereikbaar via telefoonnummer 076 56 44 644. Een e-mail sturen kan ook: info@laurentiuswonen.nl.
We helpen u graag.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.