Huuraanpassingen 2022

De huurverhoging is nodig om huizen te onderhouden en te verduurzamen 

Betaalbare huurwoningen vinden wij belangrijk. Daarom houden we de huurprijzen zo laag mogelijk. Maar we willen onze woningen ook onderhouden, verbeteren en energiezuiniger maken. Daarom is het nodig de huurprijzen te verhogen. Dit komt omdat de kosten voor onderhoud, verbeteren en energiezuiniger maken van de woningen stijgen. Dit heet inflatie; de stijging van het algemene prijspeil in Nederland.

We voeren ook dit jaar géén inkomensafhankelijke huurverhoging door. We vragen dus geen inkomensverklaringen van huurders op bij de Belastingdienst. 

Brief of e-mail

De jaarlijkse huuraanpassing voeren we door per 1 juli. U ontvangt hier vóór 1 mei een brief over. We informeren bewoners via een brief per e-mail of per post. Verzending van die brief gaat via het bedrijf Postex.

Huuraanpassing sociale huurwoningen

Huurders van sociale huurwoningen krijgen een beperkte huurverhoging van gemiddeld 2,0%.

Woont u in een sociale huurwoning en maakt u bezwaar tegen de huurverhoging? 

U heeft tot en met 30 juni 2022 de tijd om uw bezwaar bij ons in te leveren. Dat kan per post of via e-mail: info@laurentiuswonen.nl. Wij kijken dan nog een keer of wij de huurverhoging redelijk vinden. Willen wij de huur niet aanpassen? Dan leggen we uw bezwaar voor aan de huurcommissie. De huurcommissie bepaalt dan of we de huurverhoging moeten aanpassen. Meer informatie? Kijk dan op de website van de huurcommissie.

Heeft u zorgen over het betalen van uw huur? Neem contact op met Zorg voor elkaar Breda 

Er is een digitale aanval geweest op het systeem van Laurentius. Er is direct actie ondernomen om de systemen en gegevens veilig te stellen. Door die aanval kunnen wij tijdelijk niet meer in een deel van onze ICT-systemen en bij een deel van onze gegevens. We zijn sterk afhankelijk van deze systemen. Helaas kunnen wij momenteel dan ook geen eventuele betalingsregeling met u treffen, een betaalwijze aanpassen, of u van informatie voorzien bij eventuele betalingsachterstand. Natuurlijk is dit erg vervelend voor u. Wij hopen op uw begrip. Hier vindt u ook meer actuele informatie over de digitale aanval op ons systeem.

De organisatie Zorg voor Elkaar Breda kan u ook helpen bij (dreigende) betalingsproblemen of schulden. Ook is er hulp bij het aanvragen van toeslagen of andere regelzaken. Of met het begrijpen en invullen van een formulier. Neem contact op met Zorg voor Elkaar Breda. Daar kunt u terecht met al uw vragen over hulp en zorg en bent daarmee altijd meteen aan het goede adres. Samen met u zoeken ze naar een passende oplossing. Meer informatie vindt u op de website van Zorg voor Elkaar Breda.

Huuraanpassing vrije sector woningen  

U woont in een vrije sector huurwoning als de aanvangshuurprijs (huurcontract) hoger was dan in de dat jaar geldende liberalisatiegrens. De liberalisatiegrens vormt de bovengrens voor het ontvangen van huurtoeslag. De huur van veel vrije sector woningen gaat in 2022 ook omhoog met een gemiddeld huurverhogingspercentage van 2,6%. Bewoners ontvangen hierover een brief vóór 1 mei 2022. Meer informatie over de regels die gelden bij een huurverhoging vrije sector woning vindt u hier.

Garage, berging of parkeerplaats 

De netto huurprijs voor alle garages, bergingen en parkeerplaatsen verhogen wij per 1 juli 2022 met 2,3 procent. Huurders ontvangen hierover ook een brief vóór 1 mei 2022. 

Aanvullende vragen? 

Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op via telefoonnummer 076 56 44 644 of e-mail: info@laurentiuswonen.nl. We helpen u graag. 

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.