Huurverlaging of huurbevriezing

Wij vinden het belangrijk dat de huren voor onze bewoners betaalbaar zijn. Aedes en de Woonbond maakten afspraken voor bewoners met een laag inkomen die nu relatief te duur wonen. Laurentius vindt het goed dat deze afspraken zijn gemaakt om bewoners een betaalbaar huis te kunnen blijven bieden. Benieuwd of u ook in aanmerking komt voor huurverlaging of huurbevriezing*? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen twee weken van ons een reactie.

*Huurprijsbevriezing vraagt u aan in de bezwaarperiode vóór de jaarlijkse huurverhoging (1 mei tot 1 juli). Bij toekenning wordt de huurprijs per 1 juli bevroren. Huurverlaging kunt u het gehele jaar aanvragen. 

Bewijs jaarinkomen

Bewijs van het jaarinkomen in de vorm van de inkomensverklaring van alle bewoners die ouder zijn dan 18 jaar. De Inkomensverklaring is te downloaden via Mijn Belastingdienst met uw Digi-D. Ook kunt u hiervoor bellen met de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 0543.

Recent inkomen

Recente salarisstroken of uitkeringsspecificaties van alle bewoners die ouder zijn dan 18 jaar.

Gezinssamenstelling

Bij de gemeente kunt u vragen om een uittreksel uit de ‘Basisregistratie Personen’ (BRP) waaruit blijkt hoeveel personen er op uw adres zijn ingeschreven.


In ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.

 

Na ontvangst van álle gevraagde documenten nemen wij uw verzoek in behandeling. Heeft u vragen over de aan te leveren documenten, dan horen wij dat graag. Team verhuur is op werkdagen te bereiken via telefoonnummer: 076 56 44 644.

 

 

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.