Huurverlaging

Wij vinden het belangrijk dat de huren voor onze bewoners betaalbaar zijn. De overheid heeft regels opgesteld op basis waarvan huishoudens in een sociale huurwoning recht hebben op een eenmalige huurverlaging, als ze relatief te duur wonen voor hun inkomen. Dit is geregeld in de Wet Eenmalige Huurverlaging Huurders met een Lager Inkomen. Meer informatie hierover leest u op onze website. Als u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u de huurverlaging automatisch. Voor 1 april ontvangt u bericht van ons.

Heeft u na 2019 een inkomensdaling gehad, waardoor u al minstens zes maanden een lager inkomen heeft dan de inkomensgrens? Of was uw huishoudinkomen over het jaar 2019 niet (volledig) bekend bij de Belastingdienst? Dan heeft u mogelijk ook recht op huurverlaging. Dit moet u wel zelf bij ons aanvragen. Benieuwd of u in aanmerking komt voor huurverlaging? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen drie weken van ons een reactie.Bewijs jaarinkomen

Bewijs van het jaarinkomen in de vorm van de inkomensverklaring van alle bewoners die ouder zijn dan 18 jaar. De Inkomensverklaring is te downloaden via Mijn Belastingdienst met uw Digi-D. Ook kunt u hiervoor bellen met de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 0543.

Recent inkomen

Recente salarisstroken of uitkeringsspecificaties van de afgelopen 6 maanden van alle bewoners die ouder zijn dan 18 jaar.

Samenstelling huishouden

Een zelf opgestelde én ondertekende verklaring over de actuele samenstelling van het huishouden: personen en leeftijden


In ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.

 

Na ontvangst van álle gevraagde documenten nemen wij uw verzoek in behandeling. Heeft u vragen over de aan te leveren documenten, dan horen wij dat graag. Team verhuur is op werkdagen te bereiken via telefoonnummer: 076 56 44 644.

 

 

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.