Zet de knop om

BRENG JE ENERGIEREKENING OMLAAG!

Een lagere energierekening, wie wil dat nu niet?! Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Met het project ‘Zet de knop om’ krijgen 75 Bredase huishoudens de unieke kans om met hulp van coaches te besparen op hun energieverbruik. Meedoen is gratis, je hoeft je alleen maar aan te melden door een mail te sturen. Wil je meer informatie? Ga dan naar de website of bel met onze klantenservice, telefoon 076 – 5 644 644.

De gemeente Breda heeft uitgerekend dat er in onze stad zo’n 8.000 huishoudens zijn die hun energierekening niet of niet altijd kunnen betalen. Dat zijn er 8.000 teveel. Daarom is er actie nodig en heeft de gemeente aan het Bredase platform PakhuisB gevraagd een plan te bedenken. Dit is het project ‘Zet de knop om’ geworden.

‘Zet de knop om’
In het project werken de gemeente Breda, PakhuisB en tal van andere Bredase organisaties samen. Laurentius is een van die organisaties. We doen mee omdat de aanpak ons aanspreekt en we onze bewoners deze unieke kans graag gunnen.

In het project worden huishoudens die moeite hebben met het betalen van hun energierekening een jaar lang begeleid en geholpen om die rekening omlaag te krijgen. Je krijgt een energiecoach en er wordt gekeken hoe je door simpele ingrepen toch flink kunt besparen. Zonder dat je als deelnemer hoeft te investeren.

Meedoen
Zodra je je per mail hebt aangemeld, ontvang je een korte vragenlijst. Hierop vul je je gegevens in en leg je kort uit waarom je mee wilt doen. Ook wordt er om een kopie van je energierekening gevraagd. Nadat je de ingevulde vragenlijst en een kopie van je energierekening hebt teruggestuurd ontvang je bericht of je wel of niet bent geselecteerd als deelnemer.

Samenwerkingspartners ‘Zet de knop om’
Deze organisaties werken mee aan het project:
- Gemeente Breda (financier van het sociale- en duurzaamheidsdomein)
- Gemeentelijke kredietbank
- ATEA (energieteam)
- Enpuls (dochter Enexis)
- Zorg voor Elkaar
- Steungezin
- Nol&Zo
- Ons
- WonenBreburg
- Alwel
- Laurentius
- ECN (landelijk onderzoeksbureau)
- Bundles
- Flown (dochter Post.nl)
- BRES (energiecoöperatie)
- De Groene Zaak

Een lagere energierekening zonder dat het je een cent kost? Dan kan! Door mee te doen aan het project ‘Zet de knop om’.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.