Plaatsen berging, schuur of dierenverblijf

Extra ruimte

De meeste woningen verhuren wij met een berging of schuurtje. Maar misschien heeft u behoefte om zelf aan- of bij te bouwen. In dat geval vragen wij u om vóóraf contact op te nemen via het aanvraagformulier zodat wij samen uw plannen kunnen bespreken. 

Richtlijnen plaatsen van een berging, schuur of dierenverblijf

  • U vraagt vóóraf toestemming aan bij Laurentius via het aanvraagformulier. U levert daarbij een plattegrond en een aanzichttekening aan met een overzicht van uw materiaalkeuze.
  • U informeert zelf of u toestemming nodig heeft van uw gemeente via het aanvragen van een omgevingsvergunning. Als een omgevingsvergunning nodig is, dan ontvangen wij van te voren een kopie van deze vergunning. U mag pas starten met de werkzaamheden nadat u de vergunning heeft ontvangen. Als u geen toestemming krijgt van de gemeente, staan wij ook niet toe dat u de werkzaamheden uitvoert.
  • U mag de berging, schuur of dierenverblijf alleen aan de achterzijde van uw woning plaatsen.
  • De berging, schuur of dierenverblijf mag niet groter zijn dan 50% van het tuinoppervlak.
  • Als u het bouwwerk gebruikt als dierenverblijf, dan mag dit geen overlast (stank, geluid) aan omwonenden veroorzaken.
  • De werkzaamheden voert u vakkundig uit volgens de regels van het Bouwbesluit.
  • Als Laurentius onderhoud aan uw woning uitvoert, moet dit mogelijk zijn zonder dat de aanpassing dit belemmert. Als wij extra kosten moeten maken, brengen wij dit bij u in rekening.

Tip

Wij adviseren u om uw buren te informeren over de werkzaamheden bij uw woning. Zo weten zij van tevoren dat zij wellicht te maken krijgen met tijdelijke overlast.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.