Plaatsen vaste trap en isoleren zolder

Extra woonruimte

Als u de zolder geschikt wilt maken voor bewoning, dan verzoeken wij u om vóóraf toestemming te vragen via het aanvraagformulier. Het plaatsen van een vast trap en het isoleren van de zolder is een wijziging van de bouwkundige constructie van uw woning en dat willen wij graag van te voren met u bespreken. Zo voorkomt u dat u bij verhuizing allerlei bouwkundige maatregelen moet nemen of zelfs alles in de oude staat moet terugbrengen. We maken van te voren afspraken over een eventuele vergoeding als u bij verhuizing de trap en de geïsoleerde zolder in goede staat achterlaat. 

Richtlijnen aanbrengen vaste trap

  • Voordat u de werkzaamheden uitvoert, ontvangen wij via het aanvraagformulier een plattegrond en aanzichttekening van de vaste trap inclusief de afmetingen.
  • U informeert zelf of u voor het plaatsen van een vast trap toestemming nodig heeft van uw gemeente via het aanvragen van een omgevingsvergunning. Als een omgevingsvergunning nodig is, dan ontvangen wij van te voren een kopie van deze vergunning. U mag pas starten met de werkzaamheden nadat u de vergunning heeft ontvangen. Als u geen toestemming krijgt van de gemeente, staan wij ook niet toe dat u de werkzaamheden uitvoert.
  • Een erkend bedrijf voert de werkzaamheden uit.
  • De wand-, plafond- en vloerafwerking werkt u op nette wijze af.
  • Als de aanpassing op het moment van verhuizen technisch in orde is, dan hoeft u de trap niet te verwijderen.

Richtlijnen isoleren zolder

  • Voordat u start met isoleren, raden wij u aan om advies te vragen bij een vakman of bouwmarkt over de juiste werkwijze.
  • Vooraf gaat u na of het dak van uw woning een dampdichte laag heeft. U weet dan of u wel of geen dampremmende laag moet aanbrengen tussen de constructie. Als dit niet op de juiste wijze gebeurt, kan dit leiden tot vochtproblemen. Eventuele herstelkosten zijn dan voor uw rekening.
  • De binnenzijde van het dakbeschot mag u niet afwerken met kunststof materiaal, zoals kunststof schroten.

Tip

Wij adviseren u om uw buren te informeren over de werkzaamheden in uw woning. Zo weten zij van tevoren dat zij wellicht te maken krijgen met tijdelijke overlast.

Veel succes met uw klusproject!

 

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan.