Serviceabonnement

Als bewoner bent u zelf verantwoordelijk voor kleine woningreparaties. Denk hierbij aan:

  • Een lekkende kraan
  • Ontstoppen van de afvoer
  • Ontluchten en bijvullen van de cv-ketel

In het Besluit kleine herstellingen (als onderdeel van het Burgerlijk Wetboek) is de onderhoudsplicht tussen u als bewoner en Laurentius als verhuurder geregeld. Wilt u weten welke reparaties voor uw rekening zijn of voor Laurentius? Gebruik dan het onderhouds-ABC. 

Reparaties die door onzorgvuldig gebruik of door opzet van de bewoner zijn veroorzaakt, zijn altijd voor rekening van de bewoner. In het onderhouds-ABC ziet u gelijk welke reparaties wij van u overnemen als u een serviceabonnement afneemt of lid wordt van het ontstoppingsfonds. 

Serviceabonnement en ontstoppingsfonds

Kunt of wilt u het klein onderhoud niet zelf uitvoeren? Geen probleem, er staan twee services voor u klaar:

  1. Serviceabonnement: Wij nemen de meeste kleine reparaties van u over.
  2. Ontstoppingsfonds: Wij lossen verstoppingen op van bijvoorbeeld uw toilet of gootsteen.

Kosten en voorwaarden

Het serviceabonnement kost € 3,95 incl. BTW per maand (tarief per 1 februari 2017) en is minimaal een jaar geldig. Het ontstoppingsfonds kost € 0,90 per maand en geldt voor onbepaalde tijd. Lees voor meer informatie de algemene voorwaarden van het serviceabonnement.

Aanmelden?

Gebruik hiervoor het aanmeldformulier serviceabonnement. Zodra wij u aanmelding hebben ontvangen, kunt u gelijk gebruik maken van de gekozen service. Vanaf de 1e van de nieuwe maand betaalt u de kosten voor de gekozen abonnementen via uw huur.  

 

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.