50 jaar trouwe huurders, dat verdient een bloemetje!

Op 15 december 1966 kreeg het echtpaar Harrie en Ria Pulles de sleutels van hun woning aan de Knesselarestraat 44 in Breda. Na 50 jaar wonen ze er nog steeds met veel plezier. Als huurders zijn ze altijd nauw betrokken geweest bij Laurentius en is er in de loop der jaren een goede wederzijdse samenwerking ontstaan. Meneer heeft zelfs zijn eerste Huurcontract van Het Gemeentelijk Woningbedrijf, gevestigd aan het Wilhelminapark, nog bewaard. Uniek en erg leuk om terug te zien. We overhandigden ze graag een bloemetje!

We krijgen een hartelijk ontvangst door het echtpaar met een heerlijke vlaai bij de koffie. Meneer en mevrouw komen net terug van een familiebezoek in Zuid Spanje.

Harrie en Ria trouwden op 29 december 1964. Samen woonden ze in bij de ouders van Ria. Hier werd in de zomer van ’65 hun eerste kind, dochter Jolanda geboren.  Na ruim een jaar werd Ria opnieuw zwanger. Een kleintje én zwanger: in die tijd veel eenvoudiger om in aanmerking te komen voor een woning. Harrie was destijds opperman bij een bouwbedrijf uit Tilburg en bouwde mee aan de Knesselarestraat 44. Toeval of niet, deze woning kregen ze toegewezen. Zoon Robert werd op dit adres geboren en maakte het gezin compleet. Inmiddels zijn ze de trotse opa en oma van drie kleinkinderen, de oudste een meisje en twee jongens, waarvan de jongste als stamhouder.

Harrie Pulles sloot zijn carrière af bij Woningbouwvereniging Volkshuisvesting Breda (huidig WonenBreburg). Waar hij 18 jaar als (Sociaal) Huismeester werkzaam was. Harrie heeft in het verleden lang deelgenomen aan de Huurdersbelangenvereniging Wisselaar-West.  In 2005 heeft hij nog een intense strijd geleverd voor het behoud van zijn geliefde woning onder de vlag ‘Slopen Bezopen’. En met succes! De sloop is teruggebracht van 146 naar 46 woningen! Samen met een aantal medebewoners van de straat zorgt Harrie nog steeds voor een fijne leefomgeving in de wijk. En houden ze voor hun omgeving alles zo goed mogelijk in de gaten.

Vanaf 2009 zijn Harrie en Ria Pulles actieve Jeu de Boules spelers. Twee keer in de week spelen ze hun wedstrijden bij het ‘Hof van Overveld’ in Prinsenbeek. Ook deze middag staat het Jeu de Boulen weer op het programma. Tijd dus om te vertrekken!

undefined
Iedere maand verloten we een bos bloemen onder de bewoners die vijftig jaar of langer aaneengesloten bij ons huren. Woont u ook al zo lang in uw woning of kent u een andere trouwe huurder? Meld het ons via communicatie@laurentiuswonen.nl en wellicht komen we binnenkort bij u langs!

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.