Al 50 jaar een trouwe huurster, dat verdient een bloemetje!

Dit keer zijn we op bezoek bij mevrouw van Waarde-Harinck. Samen met haar zoon verwelkomt ze ons met een kopje koffie. We hebben een bos bloemen voor haar meegenomen. Reden: al 50 jaar een trouwe huurster, dat verdient een bloemetje!

Vaak verhuisd
Mevrouw van Waarde-Harinck is een echte Zeeuwse. Het huis staat vol met mooie herinneringen uit haar zo geliefde Zeeland. En ondanks dat ze al 50 jaar in haar woning woont, is het deze provincie waar haar hart ligt. Geboren in Goes en door het werk van haar vader bij NS, via Boxtel, Breda, Vlissingen, Yerseke en Alkmaar uiteindelijk definitief gevestigd in Breda. De wijk het Ginneken werd het.

Vanuit deze woning is mevrouw van Waarde in '52 getrouwd. Samen met haar man ging ze wonen bij onbekenden in huis. Maar liefst vijf jaar en het eerste kind werd hier geboren. Maar door een tweede zwangerschap werd het huis te klein en pakten ze hun spullen naar een écht eigen plek. Helemaal voor het gezin alleen, wederom in het Ginneken. Hier kwam de tweede dochter en een zoon ter wereld. Na een ziekbed is in 1966 haar man in dit huis overleden. Samen met haar drie kinderen ging ze toen opnieuw op zoek naar een huurhuis. Ditmaal in de IJpelaar.

Een nieuwe liefde
In deze verdrietige periode besloot mevrouw van Waarde-Harinck om samen met een vriendin een midweek op vakantie te gaan. Een busreis werd het. Tijdens deze vakantie ontmoette ze een leuke man én toevallig ook nog een Zeeuw! Het bleek ware liefde te zijn. Na de vakantie werd een bos bloemen aan de deur bezorgd en was de liefde beklonken. In augustus 1974 trouwden ze. Samen hebben ze een enorm fijne tijd beleefd. Tot ook haar tweede man in 2015 overleed.

De Zeeuwse kust
Met haar zoon bezoekt ze nog regelmatig haar mooie Zeeland. Samen een dagje op pad. Mevrouw van Waarde-Harinck heeft er nog steeds veel familie wonen. Het liefst gaat ze dan naar Westkapelle. Heerlijk lunchen op de dijk en kijken naar de bootjes die voorbij varen.

Nog altijd actief
Mevrouw van Waarde-Harinck heeft een aantal boezemvriendinnen waar ze vaak mee afspreekt en die ze al meer dan 30 jaar kent. Samen drinken ze een kopje koffie of een advocaatje. Ook maakt ze nog steeds zelf haar kerstkaarten. Met plakken, vouwen en kraaltjes. In het verleden waren kantklossen en het borduren van merklappen grote hobby’s. Ook met postzegels (bloemen en vlinders) is ze nog graag in de weer. Kortom: mevrouw komt tijd te kort.

Inmiddels heeft ze zelfs zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Heel bijzonder en ze geniet hiervan met volle teugen.

undefined

Iedere maand verloten we een bos bloemen onder de bewoners die vijftig jaar of langer aaneengesloten bij ons huren. Woont u ook al zo lang in uw woning of kent u een andere trouwe huurder? Meld het ons via communicatie@laurentiuswonen.nl en wellicht komen we binnenkort bij u langs.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.