Bijna 58 jaar trouwe huurders, dat verdient een bloemetje!

Van baviaan naar bosuil
Deze week zijn we op bezoek bij mevrouw Roovers-Marijnissen in verzorgingstehuis de Donk in Ulvenhout. Mevrouw is nét verhuisd vanuit de Mariastraat in Bavel, waar ze bijna 58 jaar met veel plezier heeft gewoond. Dat verdient een bloemetje!

Op 15 december 1959 tekenden meneer en mevrouw Roovers het huurcontract aan de Mariastraat 26 in Bavel. Het stel had elkaar een aantal jaar eerder ontmoet in het Patronaat in Bavel, een ontmoetingsplek waar o.a. films werden vertoond. Ze trouwden en gingen samenwonen aan de Brigidastraat. Daar werd ook hun eerste dochter geboren.

Vanuit de Brigidastraat verhuisden ze met hun inmiddels vijf maanden oude dochter naar hun nieuwe thuis. Drie zoons en nog een dochter werden ter wereld gebracht en het gezin was compleet. De kinderen hadden veel vriendjes en vriendinnetjes in de buurt en samen beleefden ze een fijne en onbezorgde jeugd. Het grote schommelschip in de tuin was een ware attractie. Hele middagen werd hierin op en neer geschommeld.

Meneer Roovers had veel hobby’s en bouwde in zijn achtertuin een ruimte waar vrienden en familie samen biljartten. Iedereen raakte verknocht aan het spel. Mevrouw zorgde dan voor de catering en was in de weer met heerlijke hapjes en een biertje.

Alles deden meneer en mevrouw samen. De boodschappen, met de kinderen naar de speelwei in de Beekse Bergen of gezellig een dagje naar Willemstad. Met elkaar, op een bankje onder de bomen, genieten van het mooie uitzicht. Vijf jaar geleden is meneer Roovers plotseling overleden. Waarna mevrouw zich aanmeldde bij de Zonnebloem. Ze heeft leuke activiteiten en uitjes ondernomen.

Toch was opnieuw een verhuizing onvermijdelijk. Na een aantal valpartijen kon mevrouw Roovers terecht bij verzorgingstehuis de Donk. Inmiddels heeft ze haar draai gevonden en het goed naar haar zin. Ze doet graag mee aan de georganiseerde activiteiten en s ’avonds wordt er heerlijk voor haar gekookt in de grote zaal. Ze ziet steeds meer bekenden uit Bavel, de Bavianen. Ook zij zijn nu bewoners van Ulvenhout, echte Bosuilen.

De kinderen wonen allemaal in de regio en komen regelmatig bij haar op bezoek. De familie is in de loop der jaren ook uitgebreid met tien kleinkinderen en sinds kort zelfs twee achterkleinkinderen. Mevrouw Roovers is zichtbaar trots en straalt van oor tot oor.

Terug naar overzicht

Vertalen / Translate