Bouwbedrijf gebroeders Nouws neemt drie objecten van Laurentius in Sprundel over

Per 8 oktober heeft Laurentius drie woningen aan de Sint Janstraat in Sprundel verkocht aan Bouwbedrijf gebroeders Nouws.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Marius Nouws en Ad Nouws van Bouwbedrijf gebroeders Nouws, Jessie Bekkers als directeur-bestuurder Laurentius, Johan en Bart Nouws van Bouwbedrijf gebroeders Nouws

Het gaat om een vrijstaande woning op een perceel van 108 m2 aan de Sint Janstraat 64, een vrijstaande woning gelegen op een perceel van 500 m2 aan de Sint Janstraat 64A en de voormalige boerderij Ros met bijgebouwen gelegen op een perceel van 12.834 m2 aan de Sint Janstraat 66, de hoofdstraat van Sprundel. De verkoop omvat een totale locatiegrootte van 13.442m2.

De Woningwet, die sinds medio 2015 van kracht is, verplicht de woningcorporatie zich toe te leggen op de volkshuisvestelijke taken in het kerngebied. Het kernwerkgebied van Laurentius ligt in de gemeenten Breda en Alphen Chaam.

Beide partijen zijn verheugd dat deze transactie tot stand is gekomen. Ad Nouws, Bouwbedrijf gebroeders Nouws: “De aankoop van dit unieke aanbod in het centrum van Sprundel heeft de herontwikkeling koop- en/of huurwoningen als oogmerk voor onder andere het seniorensegment.”

Mara van der Lans, manager wonen en vastgoed bij Laurentius: “Dit is de laatste verkoop van woningen van Laurentius buiten ons kerngebied. Een echte mijlpaal dus. Door deze transactie kan Laurentius zich nog meer focussen op de kerntaak. Samen met bewoners en samenwerkingspartners een thuis bieden, goed en betaalbaar wonen, voor onze bewoners in de gemeenten Breda en Alphen-Chaam.”

Totdat de concrete plannen voor herontwikkeling duidelijk zijn, houdt het bouwbedrijf het beheer van de woningen in eigen hand. De huidige bewoners zijn geïnformeerd over de eigenaarswissel.

Nieuwstad OrangeGlobal ondersteunde Laurentius als integrale dispositiemanager en begeleidde de openbare inschrijving. Van der Stap notarissen passeerde de leveringsovereenkomst op dinsdag 8 oktober.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.