Breda bespaart mee: energie bespaartips én waardebon van €85 voor huurders

Energie besparen is belangrijk. Laten we dit samen doen. Gemeente Breda heeft geld ontvangen om inwoners te helpen met energie besparen in huis. Ook huurders kunnen vanaf 1 februari 2022 een waardebon van €85 aanvragen. U gebruikt de bon voor het kopen van bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie of ledlampen.

Waardebon aanvragen
Per adres is 1 aanvraag mogelijk via www.woonwijsbreda.nl. U geeft het geld van de bon uit in een winkel in Breda. Let op, de bon is 30 dagen geldig, dus lever 'm op tijd in!

Hulp nodig?
Bel: 088-5387076
Mail: contact@breda-bespaar-voucher.nl

Waar kunt u de bon voor gebruiken?


Ledverlichting
Oude lampen vervangen door ledlampen is slim. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeen lamp. De totale besparing kan oplopen tot € 30 per jaar.

Waterbesparende douchekop
Met een waterbesparende douchekop doucht u net zo lekker als anders. U bespaart tot wel 20% warm water! Met zo’n douchekop besparen 2 personen ongeveer € 60 per jaar. Een gezin bespaart dus nog veel meer!

Tochtstrippen
Tochtstrippen gebruiken we om kieren bij deuren en ramen te dichten. Het kopen en aanbrengen hiervan is zo gedaan. Het scheelt veel tocht en verlies van warmte. Na het aanbrengen bespaart een gemiddelde woning ongeveer € 60 per jaar!

Radiatorfolie
Heeft u radiatoren tegen een buitenmuur die niet is geïsoleerd? Plak dan radiatorfolie op de muur achter die radiatoren. Er ontsnapt dan veel minder warmte via de buitenmuur. Er is ook radiatorfolie die u met magneetjes of tape op de achterkant van de radiator kunt plakken. Hierdoor kun je de folie niet zien zitten. Radiatorfolie bespaart ongeveer € 70 per jaar.

Stand-by schakelaar
De meeste elektrische apparaten verbruiken ook stroom als we ze niet gebruiken. Dat is zonde! Een stand-by schakelaar gaat dit tegen en kan 6 tot 8% besparen op de energierekening. Gemiddeld is dit tot € 80 per jaar.

Radiatorventilator
Een radiatorventilator is een kleine ventilator voor onder een radiator. De ventilator zorgt voor een betere verspreiding van warme lucht.

Kijk voor nóg meer tips op www.bredadoetmee.nl.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.