Breda is op zoek naar helden!

woensdag 05 juli 2017

EEN HELD MET GELD  

Zaterdag 1 juli 2017 heeft wethouder Marianne de Bie tijdens het festival 'Samen Buurten' in het Chassé Theater 'Een Held Met Geld' gelanceerd. Een Held Met Geld 'is een nieuwe benadering van het geld rond geldproblemen en vooral het praten door debreken. Ook wil Een Held Met Geld mensen meer bewust maken van het omgaan met geld, door hun eigen huishoudboekje aan de pakken.

Vanaf 1 juli 2017 trekt een echte 'gehouden' stad, wijken en dorpen in om de aandacht te vestigen op dit thema. Ondersteunende evenementen gehouden met het 'stiekem' en het voorkomen van geldproblemen. Iedereen kan Een Held Met Geld worden. Als je een Held bent gebogen, dan kun je anderen helpen ook een Held te worden.

Gedurende een jaar staan aanpakken en zelfredzamer worden centraal bij de ludieke acties, campagnes en workshops van Een Held Met Geld. Een belangrijk onderdeel is het betrekken van wijkbewoners en ervaringsdeskundigen. Zij weten waar behoefte aan is en zij kunnen de gemeente en maatschappelijke organisaties sturen om hen zo goed mogelijk te helpen.

Er hebben zich al veel ‘Helden’ aangemeld. Al deze mensen willen hun steentje bijdragen om zo de impact van Een Held Met Geld zo groot mogelijk te maken door de problematiek bespreekbaar te maken en de weg naar hulpinstanties te vereenvoudigen. De campagne richt zich in principe op alle Bredanaars, waarbij de focus wat meer ligt op jongeren en mensen die aan het einde van hun geld altijd een stukje maand overhouden.

Wil jij ook een Held worden? Geef je dan op als vrijwilliger voor Een Held Met Geld, dit kan via https://www.bredavoorelkaar.nl/hulpvragen/81012 of stuur een email naar eenheldmetgeld@breda.nl

Wil je weten op welke evenementen de ‘Held’ actief is, volg de ‘Held’ via: Twitter, Facebook en Instagram. Voor meer info

Meer info: https://www.gripopgeldbreda.nl/ehmg/