CV-ketels van het merk Agpo Ferroli

dinsdag 16 april 2019

De CV-ketels van het merk Agpo Ferroli waren afgelopen zaterdag 6 april in de uitzending van het TV-programma Kassa onderwerp van gesprek. Er werd gesteld dat een aantal modellen van deze leverancier mogelijk brandgevaarlijk zijn. Het betreft de types Agpo Econpact, Agpo MegaDens, Agpo Ultima en Agpo MegaLux.


Goed onderhoud

Wij hebben ongeveer 1.000 ketels van Agpo Ferroli in gebruik. En wij onderhouden onze cv-ketels goed. De CV-ketels worden elke twee jaar door onze leveranciers Kemkens en van Delft onderhouden conform de instructies van de fabrikant. Hierbij wordt extra gelet op de onderdelen zoals genoemd in het TV-programma

Dit betekent in ieder geval dat:

  • iedere twee jaar de branderpakkingen worden vervangen (waarbij hittebestendige kit wordt gebruikt)
  • het kijkglaasje wordt vervangen door een metalen versie
  • de brander en de wisselaar grondig worden gereinigd en gecontroleerd

Aedes (vereniging van woningcorporaties) heeft hierover contact gehad met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), de inspectie die onder meer toeziet op de veiligheid van consumentenproducten. Het NVWA geeft aan dat onderhoud van ketels belangrijk is en dat klachten over deze ketels duiden op geen of slecht onderhoud. De NVWA zegt geen aanwijzingen te hebben voor branden buiten de mantel van de ketel en bekijkt of naar aanleiding van de uitzending van Kassa vervolgstappen moeten worden genomen. Uiteraard neemt Laurentius maatregelen als blijkt dat dat nodig is. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.


Extra onderhoudscheck
Maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met onze klantenservice voor het maken van een extra onderhoudscheck met een van de monteurs via tel. nr. 076 56 44 644 of via e-mail: klantenservice@laurentiuswonen.nl

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.