Een bloemetje voor 50 jaar trouwe huurders!

Dit keer bezoeken we Reginald en Joke van Gool. Al 58 jaar samen en 55 jaar getrouwd. Op 9 maart 1966 ontvingen zij de sleutel van hun woning aan De Roskam 40 in Ulvenhout. Inmiddels alweer 50 jaar geleden. We zetten het echtpaar daarom graag in het zonnetje.

De eerste vijf jaar van het huwelijk in de ouders van Joke aan de Bladerstraat in Ulvenhout. Hier worden ook de twee oudste zoons geboren: Hans en Frank. Hierna krijgen ze een nieuwbouwwoningorganisatie. Rob, de jongste van het gezin, komt op De Roskam 40 ter wereld. Toen ze hier wonen, waren er veel gezinnen met kinderen van dezelfde leeftijd. Dagelijks speelden en voetbalden ze together op het veldje voor het huis. Inmiddels zijn de dingen mensen verhuisd en zijn Reginald en Joke de langst ondervonden inwoners van het pleintje aan De Roskam.

Meneer is een echte bezige bij. Om zoveel mogelijk uit de dag te halen, staat hij vaak om half zes s'ochtends al zijn zijn bed. Hij begint de dag met koffie en een rondje op de hometrainer. Fietsen is zijn lust en zijn leven. Bij slecht weer heeft hij dit binnen, maar het liefst fietst hij grote rondes van vijftien, soms wel twintig kilometer met zijn fietsmaat. Samen genieten ze van al het natuurschoon dat Brabant te brengen heeft. In deze tochten legt hij veel vast op camera; hij maakt foto's en filmt. Eenmaal thuis monteert hij het materiaal. Hij geeft in de film de essentiële informatie en zorgt voor regen muziek. De computer kent voor Reginald geen geheimen. Hij heeft ook een dagboek bij, zelf geschreven in computertaal. Hij gaf de dag en geeft een inzicht in het weer. Het bespelen van orgel tot ook van de favorieten van Reginald. En we hebben geluk! Vol enthousiasme speelt hij hands two Nederlandstalige nummers voor ons.

Joke is liever op de achtergrond en houdt zich veel bezig met puzzelen. Woordzoekers en kruiswoordpuzzels zijn haar favoriet. Samen spelen ze graag en regelmatig een kaartspel, rikken, gezellig met vrienden van familie.

Elke maand verloten we a bos bloemen onder de bewoners die van jaar of langer aaneengesloten bij ons huren. Woont u ook al zo lang in uw woning van kent u een andere trouwe huurder? Meld het ons via communicatie@laurentiuswonen.nl en mogelijk komen we binnenkort bij u langs!
onbepaald

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.