Feestelijke burendag in de Pastoor Dekkerstraat

dinsdag 27 september 2022

Zaterdag was het burendag. Voor de bewoners in de Pastoor Dekkerstraat in Breda was er nóg iets te vieren: het appartementencomplex bestaat precies 25 jaar. Dubbel reden voor feest dus!

Burendag niet in het water gevallen

De bewoners van het appartementencomplex lieten zich niet tegenhouden door een beetje regen. Sterker nog: het was hartstikke gezellig, vertelt Lisette Zwegers, bewoner en lid van de activiteitengroep van het complex enthousiast. “Dankzij twee grote partytenten zat iedereen droog en uit de wind. En dat was maar goed ook, want er kwamen ruim 50 buren op af. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er volop gekletst met elkaar. Heel tof om elkaar op deze manier nóg beter te leren kennen!”

Blije buren

Het appartementencomplex van Laurentius bestaat deze maand precies 25 jaar en dat was voor Laurentius reden om van burendag dit jaar een extra feestelijke dag te maken, vertelt woonzorgbeheerder Cathy van Wijk. “Bovendien konden de bewoners als gevolg van werkzaamheden lange tijd geen gebruik maken van hun balkon, daarom wilden we ze nog eens extra in het zonnetje zetten. In samenspraak met de actieve bewoners van het pand organiseerden we op burendag een gezellig samenzijn met koffie met gebak, een muziekje en ’s avonds een frietje. Hartstikke leuk, de bewoners vonden het geweldig.”

Fijn wonen

Lisette woont al ruim twaalf jaar in het appartementencomplex, vertelt ze. “Het is heel prettig wonen hier. Sinds ik met pensioen ben, ben ik ook vaker thuis en dan is het fijn om goed contact met je buren te hebben. We houden iedere week een koffieochtend en een kaartenmiddag met bewoners. Het complex wordt ook goed onderhouden door Laurentius. De balkons zijn pas nog allemaal gedaan inderdaad en tuin, die onlangs is aangeplant, staat nu in de herfst mooi in bloei. Ja, het bevalt me hier prima!”

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.