Huurverhoging of eenmalige huurverlaging in 2023

dinsdag 25 april 2023

U huurt bij ons een woning. Elk jaar informeren we u in april over de jaarlijkse huurprijswijziging. Voor de meeste huurders geldt dat de huur iets omhoog gaat. Maar voor sommige huurders gaat de huur niet omhoog maar omlaag. Deze eenmalige huurverlaging geldt alleen voor bewoners met een laag inkomen. Op deze pagina leest u meer hierover. En u leest wanneer u de brief van ons krijgt waarin staat of uw huur omhoog of omlaag gaat.

Voor sommige huurders gaat de huur niet omhoog, maar omlaag

Dit hebben de overheid, corporaties, de woonbond en de gemeenten met elkaar afgesproken. Op deze manier willen we wonen betaalbaar houden voor mensen met een laag inkomen. Zeker nu de prijzen van bijvoorbeeld boodschappen en energie zo hard stijgen.

 U hoort in april of mei of u huurverhoging of huurverlaging krijgt

  • Geldt de huurverlaging niet voor u? Dan gaat uw huur op 1 juli 2023 omhoog. U krijgt daarover een brief in april.
  • Geldt de huurverlaging wel voor u? Dan krijgt u in mei een brief van ons over de huurverlaging. De huur gaat per 1 juli 2023 omlaag. Hoeveel de huur omlaag gaat, is voor iedereen verschillend. We verlagen de kale huur naar € 575,03 per maand. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Heeft u nog vragen?

U kunt op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.30 uur telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via telefoonnummer 076 56 44 644. Natuurlijk kunt u ook bij ons langskomen. Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur. Meer informatie over de huuraanpassing 2023 vindt u ook hier.