Laurentius brengt dagvaarding uit

Procedure tegen voormalige directeur-bestuurder Laurentius en voormalige leden van de Raad van Commissarissen start.

Onder leiding van de voormalige directeur Walter Vermeulen en onder toezicht van de voormalige Raad van Commissarissen van Laurentius, is er in het verleden bij Laurentius sprake geweest van wanbeleid. De bewoners van Laurentius zijn hierdoor ernstig benadeeld. Laurentius heeft immers vele tientallen miljoenen euro schade geleden, met name met betrekking tot de ontwikkeling van vastgoedprojecten. Daarnaast heeft Laurentius ook schade geleden door vastgoedfraude en oplichting, waar Vermeulen in 2018 voor is veroordeeld door de strafrechter. Deze veroordeling is nog niet definitief: het hoger beroep van de strafzaak tegen Vermeulen en de andere betrokkenen is nog aanhangig. Laurentius is ondertussen de afgelopen jaren druk bezig geweest met het beperken en verhalen van de door haar geleden schade. Laurentius meent dat Vermeulen en de toenmalige Raad van Commissarissen een ernstig verwijt treft en verantwoordelijk zijn voor de door Laurentius hierdoor geleden schade. Tot op heden hebben zij deze verantwoordelijkheid helaas nog niet erkend. Mede om die reden heeft Laurentius alsnog besloten om een civiele procedure tegen Vermeulen en voormalige leden van de Raad van Commissarissen te starten en de kwestie in het belang van de bewoners van Laurentius aan de rechter voor te leggen.

Samen voor een thuis
Door de grote inspanningen in de afgelopen jaren, werd Laurentius weer financieel gezond en werd begin 2018 het verscherpt toezicht opgeheven. Directeur-bestuurder Jessie Bekkers: “Jarenlang moesten we onze bewoners teleurstellen. We moesten terughoudend zijn met het uitvoeren van planmatig onderhoud, konden geen nieuwe woningen bouwen en ook andere grote investeringen waren niet mogelijk. In februari 2018 hief de Autoriteit woningcorporaties (Aw) het verscherpt toezicht op. Langzaamaan kan Laurentius weer een gezonde volkshuisvestelijke bijdrage leveren in Breda en Alphen-Chaam. De middelen die we hiervoor beschikbaar hebben, zijn uiteraard nog beperkt. Maar stap voor stap zijn we aan de slag om ‘Samen voor een thuis’ te realiseren. Wij gunnen onze bewoners namelijk een echt thuis. Een plek waar je je op je gemak voelt, in de buurt die bij je past en met het gevoel van veiligheid en rust dat bij je past.”

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.