Maar liefst 1.100 bewoners krijgen in 2018 geen huurverhoging

Net als in 2017 gaat de huurverhoging van 2018 niet uit van het inkomen van bewoners, maar alleen van de streefhuur van de woningen. Streefhuur betekent: de huur die past bij de woning. Laurentius heeft voor alle woningen een streefhuur vastgesteld en veel van de streefhuren hebben we het afgelopen jaar verlaagd.

Zonder dat de kwaliteit daardoor achteruitging. Dat deden we om de woningen betaalbaar te maken.

Bij de huurverhoging bekijken we hoeveel uw huidige netto (kale) huur afwijkt van de streefhuur. U ontvangt dus geen of weinig huurverhoging als uw huidige huurprijs dicht bij de streefhuur zit. Door dit huurprijsbeleid komen de huurprijzen voor vergelijkbare woningtypen in uw woongebouw dichter bij elkaar te liggen.

En het helpt!
Door deze aanpak ontvangen veel bewoners geen of weinig huurverhoging. Fijn! Maar liefst 1.100 bewoners krijgen geen huurverhoging en 2.004 bewoners een huurverhoging tot maximaal 0,7%. De huur van 1.639 bewoners gaat met maximaal 2,1% omhoog en 482 bewoners zien de huur stijgen met max. 3,5%.

De huurverhogingspercentages zijn na een positief advies van de Huurderskoepel Laurentius vastgesteld.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.