Ruim 1.000 bewoners krijgen in 2019 geen huurverhoging

Net als in 2018 gaat de huurverhoging van 2019 van sociale huurwoningen niet uit van het inkomen van bewoners, maar alleen van de streefhuur van de woningen. Streefhuur betekent: de huur die past bij de woning. Laurentius heeft voor alle woningen een streefhuur vastgesteld.

Bij de huurverhoging bekijken we hoeveel uw huidige netto (kale) huur afwijkt van de streefhuur. U ontvangt dus geen of weinig huurverhoging als uw huidige huurprijs dicht bij de streefhuur zit. Door dit huurprijsbeleid komen de huurprijzen voor vergelijkbare woningtypen in uw woongebouw dichter bij elkaar te liggen.

Door deze aanpak ontvangen veel bewoners van sociale huurwoningen geen of weinig huurverhoging. Fijn! Ruim 1.000 bewoners krijgen helemaal geen huurverhoging en ruim 1.500 bewoners krijgen een huurverhoging tot maximaal 1,6%. De huur van 1.816 bewoners gaat met maximaal 2,6% omhoog, 1.438 bewoners zien de huur stijgen met max. 3,6% en voor minder dan 1000 bewoners stijgt de huur met maximaal 4,1%.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.