Sneller een passende woning vinden in Breda?

maandag 31 oktober 2022

Huurders die minimaal 5 jaar huren en een huurwoning vrijmaken voor andere woningzoekenden als zij verhuizen, kunnen makkelijker doorstromen vanaf 1 november 2022.

Veranderingen in inkomen, de samenstelling van het huishouden of de plaats waar u werkt: vaak redenen genoeg om te willen verhuizen. Veel mensen zoeken een woning. Daardoor is het niet makkelijk om een nieuwe woning te vinden die past bij uw situatie. Sommigen staan kort ingeschreven, anderen lang. Maar veel inschrijftijd betekent nog niet altijd dat u een woning vindt die bij u past.

De Bredase woningcorporaties Alwel, Laurentius en WonenBreburg willen huurders die een andere woning zoeken sneller aan een geschikte woning helpen. Daarom kunnen Bredase huurders vanaf 1 november 2022 makkelijker doorstromen naar een andere huurwoning. Doordat die huurders makkelijker kunnen doorstromen, komt er weer een woning vrij voor andere woningzoekenden. Hoe het werkt leest u in dit bericht.

Huurt u al in de gemeente Breda én laat u een huurwoning achter voor andere woningzoekenden

Huurt u minimaal 5 jaar aaneengesloten een huurwoning bij Alwel, Laurentius of WonenBreburg in de gemeente Breda? Dan kunt u reageren op doorstroomwoningen. Hiervoor geldt: hoe langer u huurt, hoe meer kans u maakt op de woning.

Hoe werkt het?

Net als alle andere woningen, vindt u de doorstroomwoningen op de website van Klik voor Wonen. U herkent de woningen aan het label

  • Huurt u 5 jaar of langer aaneengesloten bij een van de drie corporaties in de gemeente Breda? Dan komt u, op volgorde van de tijd dat u al huurt, hoger op de wachtlijst te staan dan andere woningzoekenden.
  • Een voorbeeld: iemand die 20 jaar huurt en 2 jaar staat ingeschreven bij Klik voor Wonen komt hoger op de lijst dan een huurder die 10 jaar huurt en 10 jaar staat ingeschreven.
  • Woont u nog niet in de gemeente Breda? Huurt u korter dan 5 jaar? Of laat u geen huurwoning achter voor andere woningzoekenden? Dan kunt u nog steeds op de doorstroomwoningen reageren, maar de huurders die aan bovengenoemde eisen voldoen, gaan voor. Er komt natuurlijk wel een andere woning vrij, waarop u ook weer kunt reageren.

Vul uw woonsituatie in op Klik voor Wonen en reageer

Wilt u reageren op een doorstroomwoning op basis van uw huidige huurperiode? Vul dan uw huidige woonsituatie in op uw profiel van Klik voor Wonen! Als u in aanmerking komt voor doorstroomwoningen, ziet u dit meteen op de website.

Andere manieren om woningzoekenden aan een passende woning te helpen

Naast doorstroming proberen we op nog meer manieren mensen die een woning zoeken, te helpen. Zoals:

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.