Vaste huurverhoging 2016-2019 voor geliberaliseerde huurwoningen

Laurentius heeft na overleg met de Huurderskoepel een besluit genomen over de jaarlijkse huurverhoging voor mensen met een geliberaliseerde huurwoning. Dat is een woning waarbij de huurprijs, zonder servicekosten en kosten voor gas, water en licht, op de begindatum hoger was dan €710,68 (prijspeil 2015).
 

In de periode 2016-2019 krijgen zij een jaarlijkse huurverhoging van maximaal inflatie + 2% (waarbij geldt dat inflatie nooit minder is dan 0).*

De Huurderskoepel en Laurentius zijn blij dat zij deze afspraak voor de komende jaren konden maken en zo duidelijkheid kunnen geven over de huurverhoging. Misschien vraagt u zich af waarom deze afspraak niet geldt voor alle huurwoningen van Laurentius. Voor sociale woonruimte gelden wettelijke regels voor de huurverhoging.

Meer informatie
Alle huurders ontvangen voor 1 mei een persoonlijke brief waarin het precieze bedrag van de huurverhoging is aangegeven. De jaarlijkse huurverhoging gaat in de maand juli in.

* Dit beleid betreft alle geliberaliseerde huurwoningen van Laurentius in de gemeente Breda en Alphen-Chaam.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.