Laurentius wonen logo

Laurentius is wettelijk verplicht om u toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken en u te informeren over het gebruik daarvan op de website.

Voorrang op woning in Kesteren / Muizenberg via project Wonen+

Wonen+: Vrijwilligerswerk in ruil voor voorrang op woning
Laurentius en AlleeWonen wijzen vanaf 1 december 2016 vrijkomende sociale huurwoningen in de buurten Kesteren en Muizenberg in Breda op een speciale manier toe. Woningzoekenden die graag in de buurten Kesteren Muizenberg willen wonen, kunnen solliciteren naar een sociale huurwoning. Voorwaarde is wel dat je als woningzoekende ingeschreven moet staan bij Klik voor Wonen.

Wat houdt de sollicitatieprocedure in?
Voor een aantal huidige wijkbewoners houdt je een presentatie over wat je wilt en kunt betekenen voor de buurten in de vorm van vrijwilligerswerk. Dit vrijwilligerswerk doe je in samenwerking met de huidige wijkbewoners en vrijwilligersorganisaties in de buurt. In ruil daarvoor ontvang je met voorrang een sociale huurwoning van de woningcorporatie. Deze manier van toewijzen is een pilot project tot eind 2018 en heet Wonen+ Kesteren Muizenberg. Bij deze manier van woningtoewijzing geldt de wettelijke maatregel 'passend toewijzen'.

Ben je dus op zoek naar een huurwoning in Kesteren of Muizenberg? Heb je inspiratie om de buurten leefbaarder te maken en wil je daartoe zelf het initiatief nemen en aan meewerken? Dan kun je je aanmelden bij het project Wonen+ Kesteren Muizenberg. Wij helpen je voorrang te krijgen bij de toewijzing voor een sociale huurwoning in Kesteren of Muizenberg. Op het moment dat u zich aanmeldt voor wonen+ moet u ook ingeschreven staan als woningzoekende bij Klik voor Wonen.

Wat bieden wij?
 

  • Woningtoewijzing zonder lange wachttijd*
  • Wonen in Kesteren of Muizenberg
  • Ondersteuning bij de woningtoewijzing
  • Begeleiding bij het vrijwilligerswerk 

*De sociale huurwoningen kunnen pas toegewezen worden als ze vrij komen. De exacte wachttijd is van te voren niet te zeggen. 

Naar wie zijn wij op zoek?
De nieuwe huurder Wonen+:

  • kan goed contact leggen;
  • kan samenwerken;
  • voert zelfstandig de vrijwilligersrol uit;
  • is enthousiast, bevlogen, doet moeite en heeft ideeën voor het vrijwilligerswerk;
  • zorgt voor kennis over de eigen buurt, wilt graag in de wijk wonen en stelt zich op als ambassadeur van de buurt. 

Selectiecommissie Wonen+
Heb je interesse in het project Wonen+ en wil je in Kesteren of Muizenberg wonen? Wil je meer weten over de voorwaarden, spelregels en aanmelden, neem dan contact op met de projectleider Wonen+: Mariëlska Cicilia via e-mail: m.cicilia@alleewonen.nl of bezoek de Facebookpagina Wonen+ Kesteren Muizenberg 

Uitgebreide informatie over de voorwaarden, spelregels en aanmelden lees je hier.  

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan.