Woningcorporaties in het gelijk gesteld

In 2019 is bij een aantal bij Klik voor Wonen ingeschreven woningzoekenden de inschrijfduur onrechtmatig aangepast. Na ontdekking zijn destijds direct automatiseringsmaatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Betrouwbaarheid staat hoog op de agenda van dit automatiseringssysteem dat ook in vele andere regio’s gebruikt wordt. Hierdoor is de impact relatief beperkt gebleven.

De lopende bemiddelingen zijn destijds stopgezet en de onterecht verlengde inschrijfduur is gecorrigeerd. Op dat moment hadden enkele woningzoekenden op basis van hun verhoogde wachttijd al een woning toegewezen gekregen. De betrokken woningcorporaties, waaronder ook Laurentius, zijn een procedure gestart tegen 16 woningzoekenden met als doel de huurovereenkomst te beëindigen. De woningcorporaties ondernemen actie tegen alle vormen van woonfraude omdat ze veel belang hechten aan eerlijke en transparante verdeling van sociale huurwoningen. De rechter heeft de woningcorporaties in het gelijk gesteld.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.