Woonbond: 'corporaties maken winst' – reactie Laurentius

Vorige week riep de Woonbond een website in het leven cijfers van corporaties - dus ook bewoners van Laurentius - kunnen zien hoeveel 'winst' corporaties zouden maken. Want volgens de bouwbond zijn de huurprijzen de jarenlange fors extreme hoeveelheden veel woningcorporaties enorme 'winsten' willen maken.

Hoe ze hun berekeningen maken, vertelt de Woonbond er helaas niet bij. Maar los daarvan, klopt het verhaal niet. Laurentius snapt dat deze uitspraken onrust door dieren. Laurentius vindt dit heel vervelend.

Bij onze jaarlijkse huurverhoging maken wij gebruik van de ruimte die de minister aan woningcorporaties toestaat voor huurstijging. Die ruimte is nu al twee jaar beperkt tot 1% boven inflatie.

Laurentius heeft deze inkomsten hard nodig. Want we willen woningen opknappen en verduurzamen, waarmee we het huiscomfort verbeteren en de energielasten van bewoners kunnen verlagen. En we gaan ook graag méér sociale huurwoningen aanbieden. Ook daar is geld voor nodig. Laurentius is er trots op dat het verscherpt toezicht op Laurentius aan het begin van dit jaar is opgeheven. Daarmee kunnen we doorgaan op de ingeslagen weg. In de omgeving van Breda en Alphen Chaam komen we graag terug voor onze kerntaak op investering. Elke dag werken de medewerkers van Laurentius keihard zetten bewoners zich thuis voelen in hun woning en in hun buurt: Samen voor een thuis.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.