Collega's vertellen

"Ik voel voldoening als ik iets beteken voor anderen. Een echt thuis is voor mij een veilige, comfortabele woning met fijne buren."

Mohamed is buurtbeheerder. Hij is een belangrijk aanspreekpunt in de wijk voor onze bewoners. Hij zorgt dat zij schoon en veilig kunnen wonen en verwijst hen wanneer nodig door naar samenwerkingspartners als Surplus, gemeente of politie. 

Mohamed vertelt: "Vaak begin ik mijn dag met e-mails en opdrachten lezen die zijn binnengekomen. Op kantoor heb ik continu contact met directe collega's van het wijkteam en de klantenservice. Maar ik ben ook heel vaak in de wijk op ons vaste buurtpunt voor persoonlijk contact met de bewoners. Werken bij Laurentius betekent mijn talenten gebruiken en mijzelf ontwikkelen. Het geeft me veel voldoening als ik zie wat ik kan betekenen voor anderen."


"Ik denk niet voor onze bewoners, maar met ze mee."

Cathy is woonzorgbeheerder. Ze houdt kennismakingsgesprekken en checkt of alles goed geregeld is qua zorg en welzijn in onze seniorencomplexen. 

Cathy vertelt: "Ik zet me graag in voor de medemens en ben oprecht  geïnteresseerd in hun verhalen. Dat komt van pas in deze functie: ik ga op huisbezoek, overleg met actieve bewoners en collega’s en ga aan de slag met meldingen. Door een luisterend oor te bieden kom ik snel tot de kern van een probleem. Vaak kan ik met een telefoontje, mailtje of gesprek al het verschil maken. Dat maakt deze unieke functie bij een fijne organisatie als Laurentius zo ontzettend leuk. Thuis is een plek waar ik me veilig voel én waar ik, als ik weg ben geweest, weer graag naar terugga. 


"Ik kan niet voorkomen dat iemand valt, maar help wel met opstaan."

Jan Paul is wijkconsulent. Hij heeft veel contact met sociale partners en bewonersvertegenwoordigers én komt hij achter de voordeur om bewoners te leren kennen.

Jan Paul vertelt: In mijn werk ben ik er vooral voor de bewoner die het even niet alleen voor elkaar krijgt. Het ene moment trek je iemand uit de ellende, het andere moment treed je handhavend op in het belang van omwonenden. De mooiste dagen laten zich sturen door onverwachte gebeurtenissen en bijzondere contacten met bewoners. Bij Laurentius staan we niet stil; het is een dynamische omgeving vol reuring en ambitie. Ik ben er trots op dat ik daaraan een bijdrage mag leveren. Thuis vind ik mijn balans en heb ik privacy. En heb ik prettig contact met de buren. Het is mijn streven mensen te helpen bij het zelf zorgen voor een prettig thuis. 

#samenvooreenthuis #werkaanwonen #wonendoenwesamen

15.000

bewoners

7,7

tevredenheidscijfer van bewoners in 2020

8300

huurwoningen