Direct naar inhoud

Uw huur opzeggen

De opzegtermijn voor uw woning, parkeerplaats of garage is dertig dagen. De dag dat wij uw huuropzegging ontvangen, bepaalt de einddatum van uw huurperiode. Voor de opzegtermijn voor een bedrijfsruimte, verwijzen we u naar de afspraken in het huurcontract. 

Huur opzeggen?

  1. Ga naar uw klantportaal en vul daar het formulier in. Onze verhuurmakelaar maakt met u een afspraak voor een eventuele voor- en eindcontrole.
  2. Wilt u als erfgename en/of nabestaande de huur opzeggen? Gebruik dan het formulier huur opzeggen bij overlijden.
  3. Gaat u scheiden of beëindigt u uw geregistreerd partnerschap? Vul dan het formulier in op onze website.

Overname door nieuwe huurder

Als u gaat verhuizen, doen wij er alles aan op tijd een nieuwe huurder te vinden zodat u aanpassing(en) ter overname kan aanbieden. Houd er wel rekening mee dat een nieuwe huurder niet verplicht is om de aanpassing(en) te accepteren.
Is er nog geen nieuwe huurder bekend? Dan mag u de aanpassing in de woning laten zitten totdat een nieuwe huurder in beeld is. Wil de nieuwe huurder uw aanpassing alsnog niet overnemen? Dan moet u deze alsnog verwijderen. U mag uiteraard de aanpassing ook meenemen naar uw nieuwe woning. Kijk voor meer informatie op overname door nieuwe huurder.

Laat uw woning netjes achter

Als u vertrekt uit uw woning, is het de bedoeling dat u deze leeg, schoon, heel en veilig aan ons overdraagt. Voor tips, ga naar de checklist opleveren woning.

 

Veel gevraagd over Uw huur opzeggen

  • Het afrekeningsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. De jaarafrekening volgt uiterlijk binnen zes maanden ná afloop van de afrekeningsperiode. Dus vóór 1 juli 2024 ontvangt u de jaarafrekening over de periode van 1 januari t/m 31 december 2024.