Direct naar inhoud

Verkopen - Slimmer kopen

U heeft een woning gekocht met de Slimmer Kopen voorwaarden en u wilt deze verkopen.

Wat moet u doen?

Bied de woning aan Laurentius aan. Hiervoor gebruikt u het ‘aanbiedingsformulier Slimmer Kopen’. Let op! Deze moet door alle eigenaren worden getekend. Na ontvangst van het volledig ingevulde en ondertekende formulier ontvangt u een getekend exemplaar door Laurentius per e-mail retour, samen met een vragenlijst en blanco lijst van zaken.

Taxatierapport

Hierna geven wij onze taxateur opdracht uw woning te taxeren. De taxateur neemt contact met u op om een afspraak te maken. Bij het opmaken van het taxatierapport houdt de taxateur rekening met eventuele door u aangebrachte verbeteringen die zijn opgenomen in de Slimmer Kopen voorwaarden. Zie hiervoor uw koopovereenkomst.

De overeenkomst

Binnen 30 dagen na ontvangst van uw aanbieding brengen wij u op de hoogte van ons besluit tot het wel of niet terugkopen van uw woning. Bij dit schriftelijk besluit voegen wij een kopie van het taxatierapport en de bijbehorende berekening toe. Komt u tot een overeenstemming met Laurentius? Dan bespreken we samen de datum dat u uw woning aan ons levert. Besluit u na het doorlopen van de procedure om in de woning te blijven wonen? Dit is mogelijk. De taxatiekosten nemen wij voor onze rekening. Biedt u de woning binnen drie jaar opnieuw aan ons aan? Dan betaalt u de taxatie zelf. 

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met ons verkoopteam via verkoop@laurentiuswonen.nl of tel. 076 - 5 644 644. Veel informatie vindt u ook terug in uw koopovereenkomst met bijbehorende Slimmer Kopen bepalingen.

Veel gevraagd over Verkopen - Slimmer kopen

  • Slimmer Kopen is een koopvorm, die u als koper in staat stelt een woning met korting te kopen. Laurentius verkoopt enkele woningen op basis van Slimmer Kopen. Meer informatie vindt u op www.slimmerkopen.nl

  • De woningen worden verkocht tegen marktwaarde. Er is dus geen financieel voordeel bij het kopen van een woning van een corporatie. De woning die te koop staat, staat vaak al leeg en kan dus snel bewoond worden. Omdat er een taxatierapport beschikbaar is, kunt u direct zien in welke staat de woning verkeert. Een woning van Laurentius is vaak goed onderhouden.

  • Wilt u meer weten over het kopen van een woning? Neemt u dan contact op met ons. Wilt u vrijblijvend een gesprek met één van onze makelaars of met een hypotheekadviseur? Laat het ons ook weten. We regelen graag voor u een afspraak.

  • ​​U biedt de woning eerst aan Laurentius aan. Dit doet u schriftelijk door het aanbiedingsformulier Slimmer Kopen in te vullen. Dit formulier kunt u telefonisch opvragen. Wij sturen het formulier op. Het formulier moet door u als koper(s) en door Laurentius getekend worden. Voor het ondertekenen van het formulier maken we direct een afspraak.

  • Bent u 35 jaar of jonger en wilt u voor het eerst een huis kopen? Maar krijgt u een hypotheek op basis van uw inkomen niet volledig rond? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een starterslening. Een starterslening vult het bedrag aan dat u maximaal bij de bank kunt lenen, zodat u de woning kunt betalen. De starterslening wordt betaald uit een speciaal fonds waarin wij samen met de gemeente Breda en de andere Bredase woningcorporaties geld hebben gereserveerd. Met deze lening willen we het voor starters makkelijker maken een huis te kopen. Bovendien hopen we daarmee de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Meer informatie? Ga naar de website van de gemeente Breda of e-mail uw vraag naar verkoop@laurentiuswonen.nl.