Woonfraude melden

Vermoedt u:  

  • Dat iemand illegaal kamers/woning aan anderen verhuurt?
  • Er te veel personen wonen dan je mag in de woning?
  • Een adres wordt gebruikt om ten onrechte een uitkering of huurtoeslag te krijgen?
  • Een woning wordt gebruikt voor criminele activiteiten?
  • In de woning een hennepkwekerij is gevestigd? 

Meld dit dan via het formulier woonfraude.

Geen huurder van Laurentius of een anonieme melding?
Bent u geen huurder van Laurentius of wilt u liever anoniem woonfraude melden? Neem dan telefonisch contact met onze wijkconsulenten op via tel. (076) 56 44 644. Een e-mail sturen kan ook: wijkconsulenten@laurentiuswonen.nl of schriftelijk: postbus 2199, 4800 CD, Breda. U blijft anoniem als u woonfraude meldt. U mag uw contactgegevens (telefoonnummer of –emailadres) wel doorgeven. Wij kunnen u dan vragen om extra informatie. Ben bij het melden van de woonfraude zo concreet mogelijk. Onze wijkconsulenten gaan ermee aan de slag.

Meer informatie nodig? 
Soms is het nodig om voor meer informatie contact met u op te nemen. Dat helpt vaak om de woonfraude op te lossen. Vanzelfsprekend garanderen wij de geheimhouding van uw gegevens.

Wat gebeurt er met uw melding?
Uw melding wordt vertrouwelijk behandeld. Er zal een onderzoek worden gestart. Als blijkt dat er daadwerkelijk fraude wordt gepleegd, dan gaat de woonconsulent in gesprek met de veroorzaker van de overlast. Verbetert de situatie niet, dan start Laurentius een juridische procedure. In het uiterste geval kan de kantonrechter besluiten dat de fraudeur zijn woning uit moet. Voor hennepteelt geldt een zero tolerance-beleid: de huurder krijgt geen tweede kans.

Meld Misdaad Anoniem
Heeft uw melding betrekking op een strafbaar feit en doet u dit liever anoniem? meldt u dit dan bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Dit is het onafhankelijke meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000. Meer informatie over M. vindt u hier.

 

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.