Brandveilig wonen

Brandveiligheid is erg belangrijk. Ook voor Laurentius. Wat kunt u doen om uw woning brandveiliger te maken? En wat moet u doen in geval van brand? We geven u graag een aantal tips. Lees meer hierover in de folder van de brandweer. 

Rookmelders in woningen

We doen veel om uw woning brandveilig te houden. In 2021 en 2022 plaatsen we rookmelders in onze huurwoningen waar ze nog niet hangen. Installatiebedrijf Van Hees uit Tilburg voert deze werkzaamheden voor ons uit. Zij kondigen het van te voren met een brief bij u aan als ze in uw woongebouw of woning komen werken. Als u niet thuis bent op de voorgestelde datum, dan kunt u een nieuwe afspraak met hen maken.

De rookmelders worden opgehangen aan het plafond van uw woning en zijn eigendom van Laurentius. Mocht u in het verleden zelf rookmelders hebben opgehangen, dan krijgt u nu nieuwe van Laurentius. In de rookmelders zit een batterij die 10 jaar meegaat. Over 10 jaar moet de rookmelder weer door Laurentius worden vervangen. Hierdoor is het tussentijds vervangen van de batterij van de rookmelder niet meer nodig.

Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht dat in iedere woning rookmelders zijn.

 

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.