Direct naar inhoud

Hard tegen hennep

Hennep kweken: levensgevaarlijk!

Alle vormen van hennep kweken, dus ook het stekken, knippen of drogen, zijn gevaarlijk, illegaal en strafbaar. Daarom pakt Laurentius hennepkwekerijen keihard aan. Dit geldt ook voor overige soft- en hard drugs. Samen met Alwel, WonenBreburg, de gemeenten Breda en Alphen-Chaam en de politie. Dankzij nieuwe opsporingsmethoden en alerte buurtbewoners lukt dit steeds beter.

Wat zijn de consequenties voor hennepkwekers?

Laurentius geeft de bewoner eenmalig de kans om de huur zelf op te zeggen. Doet de bewoner dit niet, dan vragen we aan de rechter een huisuitzetting. Alle juridische- en ontruimingskosten zijn voor rekening van de bewoner. Een blokkade van de verhuurder duurt twee jaar. In deze periode kunt u niet reageren op de woningen van de verhuurder die u de blokkade gaf. U kunt nog wel reageren op de woningen van de andere verhuurders, die aangesloten zijn bij het woonruimtebemiddelingssysteem Klik voor Wonen.

Let op! Het is mogelijk dat er een flinke periode zit tussen het ontruimen van de kwekerij en de huisuitzetting van de bewoner. De datum van de huisuitzetting hangt af van de omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van kinderen.

Wat merkt u als buurtbewoner?

De vondst van een hennepkwekerij heeft impact. Op de eigenaar, maar zeker ook op buurtbewoners. We beschrijven hieronder zo duidelijk mogelijk wat er gebeurt nadat wij een melding hebben gekregen dat er mogelijk sprake is van een hennepkwekerij.

 • Er wordt een (geheime) datum gepland voor een inval en de eventuele ontruiming van de kwekerij door het hennepteam. Dit is een speciaal hiervoor samengesteld team van de politie.
 • Op de datum van de inval ziet u dit team mogelijk in uw straat.
 • Mogelijk ontvangen alle buurtbewoners op de dag van de ontruiming een brief van de burgemeester.
 • Heeft u als buurtbewoner vragen hierover? Neem dan contact op met onze regisseurs veiligheid via e-mail: regisseurs@laurentiuswonen.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 076 56 44 644

Geen hennep in uw buurt!

Ook dankzij signalen van buurbewoners ontruimen we veel hennepkwekerijen. Heeft u een vermoeden, twijfel dan niet en neem contact met ons op. U kunt ook bellen met de politie, 0900-8844 of uw melding anoniem doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Hennepkwekerijen herkent u door:

 • Afgeplakte of beslagen ramen, dichte gordijnen, ramen die nooit opengaan
 • Condensvorming op de ramen en een gloed van felle lampen
 • Bewoners die (bijna) nooit thuis zijn, laden en lossen vanuit bestelbusjes
 • Een zoemend of ronkend geluid van een afzuiginstallatie
 • Schommelingen in de stroomsterkte (knipperende lampen)
 • Een sterke, vreemde (hennep)geur
 • Activiteiten op vreemde tijdstippen, het komen en gaan van onbekende personen