Direct naar inhoud

John en Rieki wonen al 42 jaar fantastisch in Wisselaar

maandag 20 juni 2022

Renovatieverhaal uit de Zonnebekestraat

Echtpaar John en Rieki heeft de renovatie van hun woning achter de rug in de Zonnebekestraat in Wisselaar. Van september 2021 tot begin februari zijn de vakmannen van Geluk Groep bezig geweest met hun nieuwe dak, zonnepanelen, muurisolatie, nieuwe ramen, nieuwe badkamer en speciaal bij ons ook een nieuwe keuken. Rieki vertelt dat ze dolblij met de renovatie is en veel verschil merkt; “Vroeger tochtte het flink langs de ramen en op zolder, maar we hebben deze winter de verwarming nog niet eens aan gehad!”

Netjes gewerkt

De blijheid en dankbaarheid is groot bij John en Rieki. Ze wonen sinds 1979 in deze woning en hebben de renovatie in de jaren ’80 ook meegemaakt. “Als we de renovatie van nu vergelijken met toen, is het een enorm verschil. De mannen van Geluk hebben zó netjes gewerkt. Ze lieten ons huis net zo netjes achter na een dag werken, als ze het ’s ochtends aantroffen. Alle rommel werd opgeruimd en dat is echt geweldig. En, ze waren ook nog eens gezellig.”, sluit ze lachend af.

Zelf tegeltjes uitzoeken

Waar ze ook heel blij mee zijn, is het zelf uitkiezen van tegeltjes in de badkamer en keuken. Hierdoor heeft de renovatie een eigen ‘touch’ gekregen. Het zijn subtiele verschillen, maar het eindresultaat mag er wezen. De keuken was geen standaard onderdeel van de renovatie in de straat bij John en Rieki, maar bij hen wel nodig.

Veel warmer huis, dankzij isolatie

“Ons huis is nu 5-6 graden warmer dan voorheen dankzij de isolatie en het HR+++ glas met nieuwe kozijnen. Dat is écht fantastisch. Daarom hebben we onze verwarming nog niet eens aangehad deze winter. Het is zo’n groot verschil met vroeger: we hebben geen tochtkussens meer op de vensterbanken liggen. De renovatie maakt echt dag en nacht verschil. We hebben het gewoon niet meer koud.

Betrokkenheid is groot

De projectleider Jacco en buurtbeheerder Mohamed van Laurentius heb ik vaak in de straat gezien tijdens het werk. En opzichter Martijn van Geluk Groep, die liep hier regelmatig rond. Het systeem met de kaartjes werkte ook perfect. Rieki: “We kregen kaartje met een groene en een rode kant dat we voor het raam konden zetten. Groen betekent ‘ik ben tevreden’ en rood ‘ik heb een vraag’. Ik heb een keer per ongeluk het kaartje met de rode kant zichtbaar voor ’t raam gezet en binnen anderhalf uur stond Martijn voor de deur. Het is echt een pluspunt hoe Geluk Groep werkt en aandacht heeft voor de bewoners: sociaal en netjes. We konden altijd met vragen bij iedereen terecht.”

Fijn wonen in Wisselaar

“Kortom, we wonen hier heel graag. Dat deden we altijd al in dit huis”, sluit Rieki af. “We hebben met de straatgenoten en directe buren leuk contact. Voor de renovatie konden we bijvoorbeeld bij buren binnenkijken waar het werk al gedaan was. Zo wisten we precies wat ons te wachten stond. We krijgen overigens nu veel reacties dat de uitstraling van ons huis zoveel moderner is. De crème-kleurige buitenmuren zijn prachtig. De woningen zijn niet alleen gerenoveerd, maar echt opgeplust vinden wij.”