Passend wonen senioren

Herkenbaar voor u?

  • Is uw woning aan de grote kant?
  • Wordt traplopen moeilijker?
  • Voelt de tuin bijhouden eerder een belasting dan plezier?

Wij ondersteunen u graag zodat u prettig zelfstandig woont in uw huidige of in een andere woning. Nadenken over uw toekomst is spannend en soms ook lastig. Maak hiervoor gebruik van onze doorstroommakelaar Mieke de Vetter. Zij is er voor u, om u te ondersteunen. Zij geeft u advies en helpt u bij het zetten van de juiste stappen.

Ouder dan 55 jaar?
Huurt u een eengezinswoning van Laurentius en heeft u vragen over uw woonsituatie, de mogelijkheden om te verhuizen of het inschrijven bij Klik voor Wonen? Maak vrijbijvend een afspraak met Mieke de Vetter via het contactformulier of via 076 56 44 644

Veel gevraagd over Passend wonen senioren

Waar verhuurt Laurentius zorgwoningen?

Onze zorgwoningen worden verhuurd via www.klikvoorwonen.nl. Op het aanvraagformulier kunt u aangeven voor welke locatie u belangstelling heeft. Meer informatie vindt u hier.

Welke gegevens heb ik nodig voor een gesprek met de doorstroommakelaar?

Voor het gesprek met de doorstroommakelaar heeft u een inkomensverklaring nodig van de belastingdienst. Deze vraag u op via telefoonnummer 0800 -0543.

Ik wil zorgalarm aanvragen? Hoe doe ik dat?

U woont in een complex met aanleunwoningen? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 076 - 5 644 644 of via info@laurentiuswonen.nl. Het klantcontactcentrum zorgt er voor dat het juiste bedrijf de opdracht krijgt om het zorgalarm aan te brengen.

Om een optimale verbinding op het zorgalarm te waarborgen wordt geadviseerd om een telefoonabonnement bij KPN af te sluiten. 

Wat is een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is een huurwoning in de directe of nabije omgeving van een zorginstelling. Bewoners wonen er zelfstandig, maar kunnen gebruik maken van de zorg van de zorginstelling en deelnemen aan activiteiten. U kunt zich inschrijven als woningzoekende om in aanmerking te komen voor een zorgwoning.

Klik hier voor meer informatie.

Wat is het doel van de doorstroommakelaar?

De doorstroommakelaar heeft als doel:

  • Extra service bieden aan huurders van 55 jaar en ouder
  • Ondersteuning bij het zoeken naar andere woonruimte
  • Bevorderen van de doorstroming vanuit eengezinswoningen
  • Eengezinswoningen vrijmaken voor andere doelgroepen

Iets voor u?
Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak met onze doorstroommakelaar via het contactformulier of 076 56 44 644

Meer vragen over dit onderwerp (2)

Vertalen / Translate