Direct naar inhoud

Laurentius, Alwel en WonenBreburg nemen 629 woningen over van Mooiland

maandag 01 juli 2024

Ruim 600 huurders in Breda, Etten-Leur, Roosendaal, Alphen-Chaam en Tilburg krijgen vanaf 28 juni een nieuwe verhuurder. Mooiland draagt 629 huurwoningen over aan de woningcorporaties Alwel, Laurentius en WonenBreburg.

De drie woningcorporaties dragen eraan bij dat de woningen beschikbaar blijven als sociale huurwoningen. Gezien de lokale betrokkenheid in deze gemeenten is het een mooie aanvulling op de bestaande woningportefeuilles.

Om welke huurwoningen gaat het?
Laurentius neemt 160  appartementen en 57 parkeerplaatsen aan de Middellaan, Nieuwe Dieststraat en Gasthuisstraat in Breda over én 20 appartementen aan de Withagen in Chaam. Alwel neemt 293 woningen over in de gemeenten Breda, Etten-Leur en Roosendaal en WonenBreburg 156 woningen in de gemeenten Breda en Tilburg.

Reden voor verkoop 
Het focusgebied met sociale huurwoningen van Mooiland is Noordoost-Brabant, Gennep, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Mooiland heeft ook woningen buiten haar focusgebied.

Hier is het bezit sterk versnipperd. Door deze woningen over te dragen, trekt Mooiland zich de komende jaren geleidelijk terug uit deze gebieden. Laurentius, Alwel en WonenBreburg kunnen hier met hun lokale netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk.

Carly Jansen, bestuurder van Mooiland vertelt: “Bij de verkoop van deze woningen hebben wij gezocht naar organisaties die deze woningen behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Zij weten wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Behoud van betaalbare huurwoningen
“We zijn blij met de aankoop van zo’n 180 woningen”, benadrukt onze bestuurder Lucas de Boer. Zo zorgen we dat betaalbare huurwoningen in Breda en Chaam behouden blijven. We verwelkomen de bewoners van harte bij Laurentius en kijken uit naar een persoonlijke kennismaking.”

Zorgvuldige overdracht
Mooiland, Laurentius, Alwel en WonenBreburg werkten samen aan een zorgvuldige overdracht. Onlangs zijn alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland geïnformeerd over de overname. Bewoners krijgen de zekerheid
dat de woningen goed beheerd en onderhouden worden.