Direct naar inhoud

Servicekosten

Als u een woning huurt in een woongebouw heeft u meestal te maken met servicekosten. Dit zijn de kosten voor diensten die Laurentius levert in de algemene ruimtes van uw woongebouw, zodat u prettig kunt wonen. Voorbeelden van deze diensten zijn de schoonmaak, elektrakosten voor de algemene verlichting en tuinonderhoud. Sommige bewoners betalen in de servicekosten ook het voorschot warmtekosten.

Jaarrekening servicekosten en warmtekosten voor 1 juli

De afrekenperiode loopt altijd van 1 januari t/m 31 december. Wij rekenen de servicekosten en warmtekosten één keer per jaar met u af en streven ernaar om dit te doen voor 1 juli. U ontvangt dan een gespecificeerd overzicht van uw betaalde voorschotten en de werkelijke kosten. Als de kosten aanleiding geven tot het verhogen of verlagen van uw voorschot, dan doen we dat. U krijgt daarover een brief van ons.

Voorschotbedrag

Maandelijks betaalt u een voorschot bedrag voor de servicekosten. Wij proberen de kosten vooraf zo goed mogelijk in te schatten. Op basis van de gefactureerde kosten van de leveranciers berekenen wij de werkelijke kosten. Vallen de werkelijke kosten lager uit dan krijgt u geld terug. Zijn de kosten hoger, dan moet u bijbetalen. 

Uw huur betalen na aanpassing voorschot servicekosten

 • Heeft u Laurentius gemachtigd om uw huur en servicekosten automatisch af te schrijven? Dan passen wij het bedrag aan.
 • Maakt u uw huur via een periodieke overschrijving over bij uw eigen bank? U past dan zelf het huurbedrag aan of u geeft het door aan uw bank.
 • Betaalt een andere instantie uw huur? Bijvoorbeeld de kredietbank, gemeente of een bewindvoerder? Geef het nieuwe huurbedrag dan aan hen door.

 

 

Veel gevraagd over Servicekosten

 • Dat zijn stookkosten die nodig zijn om uw woning te verwarmen en die in veel gevallen ook zorgen voor warm water.

 • U betaalt iedere maand een voorschot voor de warmtekosten via uw huur omdat uw woongebouw gebruik maakt van collectieve verwarming. Eén keer per jaar verrekenen we dit met de werkelijk gemaakte kosten.

 • Het afrekeningsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. De jaarafrekening volgt uiterlijk binnen zes maanden ná afloop van de afrekeningsperiode. Dus vóór 1 juli ontvangt u de jaarafrekening over het afrekeningsjaar. 

 • Als u te veel voorschot heeft betaald, dan krijgt u inderdaad geld terug. Betaalde u te weinig voorschot? Dan moet u bijbetalen. 

 • We maken het bedrag binnen 30 werkdagen, nadat u de jaarafrekening heeft ontvangen, over op het bankrekeningnummer dat in uw brief staat.

 • U kunt ons het juiste IBAN-rekeningnummer doorgeven via mailadres info@laurentiuswonen.nl of per post via postbus 2199, 4800 CD in Breda. Vermeld daarbij ook uw naam en adres. Wij passen dan uw IBAN-nummer aan.

 • Neemt u dan contact op met Laurentius via telefoon 076  5 644 644 of stuur een e-mail naar  info@laurentiuswonen.nl. We kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn.

 • Het warmteverbruik lezen wij af van een verdeelmeter van Techem op uw radiator of van een zogenaamde doorstroommeter. Het verbruik leest Techem op afstand af en geeft deze door aan ons. Daarvoor hoeven we dus niet in uw woning te zijn. 

 • Maandelijks betaalt u een voorschot bedrag voor de service- en warmtekosten. Wij proberen de kosten vooraf zo goed mogelijk in te schatten. Als de kosten in uw jaarafrekening aanleiding geven tot het verhogen of verlagen van uw voorschot, dan doen we dat. U krijgt daarover een brief van ons.

 • Op de website van Techem leest u hoe uw verwarmingsrekening tot stand komt. Techem is het bedrijf dat het warmteverbruik meet en de kosten verdeelt. Heeft u na het lezen van de website nog vragen over de meterstanden en/of de afrekening? Neem dan contact op met de afdeling klantenservice van Techem via telefoonnummer 076 572 58 88 of schriftelijk onder vermelding van het dossiernummer naar klantenservice@techem.nl. Bij vragen over de betalings- en/of terugbetalingswijze, neem dan contact op met Laurentius via telefoonnummer 076 5 644 644. 

 • Ja, deze kosten maken deel uit van uw huurcontract.

 • U betaalt alleen de kosten voor de periode dat u het huis huurde. Bij het vaststellen van de jaarrekening, houden we dus rekening met uw verbruik tot aan de verhuisdatum. Houdt u er wel rekening mee dat u de jaarrekening voor warmtekosten pas rond 1 juli ontvangt over de afrekenperiode. Dit hoeft niet gelijk te lopen met uw verhuisdatum.

 • Dat is vervelend. Laat het ons dan weten via telefoonnummer 076 - 5 644 644 of per e-mail via info@laurentiuswonen.nl. Wij kijken dan wat we hieraan kunnen doen.