Direct naar inhoud

Bewonersbedankdag 2023 in het teken van elkaar ontmoeten

dinsdag 31 oktober 2023

Het is al een aantal jaar traditie. We bedanken onze actieve bewoners voor hun inzet in het gebouw of de buurt.

Met zo’n 136 actieve bewoners, bewonerscommissieleden en de Huurderskoepel in de zaal maakten we er zaterdag een gezellige middag van. Er werden veel ideeën uitgewisseld. Iedereen ging geïnspireerd weer naar huis.

Belangrijk om elkaar te ontmoeten

Anneke is manager wonen bij Laurentius en vertelt: “Samen komen we verder dan alleen en dat laten onze actieve bewoners regelmatig zien. Ons motto is niet voor niets ‘samen voor een thuis’. We zijn blij met hun betrokkenheid en waarderen de inzet enorm. Dankzij de fijne samenwerking met actieve bewoners worden er activiteiten georganiseerd, zijn er initiatieven die het wonen fijner maken en weten wij nog beter wat er speelt in de woongebouwen. Dit is voor iedereen waardevol.

Oog hebben voor elkaar

Onder begeleiding van Eva van Geelen van WIJ (onderdeel van Zorg voor Elkaar) gingen we per tafel in gesprek over oog hebben voor elkaar. Door contact met de buren te maken, kan iedereen zijn eigen steentje bijdragen in de woonomgeving. Soms heeft een buurman of -vrouw nét even wat meer aandacht of hulp nodig. Hoe fijn is het dat we daar samen aandacht voor kunnen hebben. We hopen dat door kleine zaadjes te planten de aandacht voor elkaar blijft groeien en dit steeds meer vanzelfsprekend wordt.

Ook via deze weg bedanken we nóg een keer alle actieve bewoners en bewonerscommissies voor hun inzet het afgelopen jaar!