Laurentius wonen logo

Laurentius is wettelijk verplicht om u toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken en u te informeren over het gebruik daarvan op de website.

Zorg en woningaanpassing

Om zo lang mogelijk zelfstandig in uw woning te kunnen blijven wonen, is het soms nodig uw woning aan te passen:

Kleine aanpassing?

Bijvoorbeeld een douchezitje of het plaatsen van een verhoogd toilet? U regelt deze aanpassing zelf of via Laurentius. Indien wij de aanpassing voor u regelen, berekenen wij de kosten door in uw maandelijkse huur. Neemt u hiervoor contact op met onze klantenservice, telefoon 076-5 644 644 of via info@laurentiuswonen.nl.

Grotere aanpassing?

Bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een speciaal keukenblok waar u met een rolstoel onder kunt rijden? Deze woningaanpassingen gebeuren in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De gemeente breda regelt deze Wmo-aanvragen. 

Wmo-aanvraag indienen

Via de website van de gemeente Breda vraagt u een woningaanpassing aan in het kader van de Wmo. 

Iedereen deelnemen aan de samenleving

Voor alle hulp- en zorgvragen, kunt u ook terecht bij www.zorgvoorelkaarbreda.nl. Uw contactpersoon gaat samen met u op zoek naar wat u zelf of met behulp van uw omgeving kunt organiseren. Wanneer dat niet voldoende is, maakt uw contactpersoon samen met u een plan voor passende zorg. Zorg voor elkaar Breda is bereikbaar via telefoon (076) 525 15 15 (op werkdagen 8.00- 17.00 uur), samen@zorgvoorelkaarbreda.nl of www.zorgvoorelkaarbreda.nl

 

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan.