Direct naar inhoud

Zorg en woningaanpassing

Om zo lang mogelijk zelfstandig in uw woning te kunnen blijven wonen, is het soms nodig uw woning aan te passen. 

Kleine aanpassing?
Bijvoorbeeld het plaatsen van een verhoogd toilet? U regelt deze aanpassing zelf of via Laurentius. Indien wij de aanpassing voor u regelen, berekenen wij de kosten door in uw maandelijkse huur. Neemt u hiervoor contact op met onze klantenservice, telefoon 076-5 644 644 of via info@laurentiuswonen.nl.


Opladen scootmobiel of elektrische fiets
Vanwege brandveiligheid mogen scootmobielen en (elektrische) fietsen niet in de hal, gang of galerij van een woongebouw staan. Ook niet om op te laden.

Waar mogen ze wel staan en waar kunt u deze opladen?
Dat verschilt per woongebouw. Vraag dus altijd bij ons Team Verhuur naar de mogelijkheden via telefoon 076-5 644 644 of via info@laurentiuswonen.nl.

Houd er rekening mee dat er soms geen oplaadmogelijkheden (meer) te maken zijn en soms wel. Lukt het wel? Dan kost een oplaadpunt €3 per maand. Hiervoor krijgt u een extra contract met Laurentius. 

TIP:  het is handig als uw (nieuwe) elektrische fiets een losse accu heeft. U neemt deze dan mee naar uw woning om de accu binnen op te laden. 

Grotere aanpassing?
Bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een speciaal keukenblok waar u met een rolstoel onder kunt rijden? Deze woningaanpassingen gebeuren in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De gemeente breda regelt deze Wmo-aanvragen. 

Wmo-aanvraag indienen

Via de website van de gemeente Breda vraagt u een woningaanpassing aan in het kader van de Wmo. 

Iedereen deelnemen aan de samenleving

Voor alle hulp- en zorgvragen, kunt u ook terecht bij www.zorgvoorelkaarbreda.nl. Uw contactpersoon gaat samen met u op zoek naar wat u zelf of met behulp van uw omgeving kunt organiseren. Wanneer dat niet voldoende is, maakt uw contactpersoon samen met u een plan voor passende zorg. Zorg voor elkaar Breda is bereikbaar via telefoon (076) 525 15 15 (op werkdagen 8.00- 17.00 uur), samen@zorgvoorelkaarbreda.nl of www.zorgvoorelkaarbreda.nl