Direct naar inhoud

Checklist nieuwe woning

  • Verzekeringen
  • Energie en gas of stadsverwarming
  • Water
  • TV/radio/telefoon
  • Adreswijziging gemeente Breda
  • Huurbetaling
  • Huurtoeslag
  • Gemeentelijke belastingen

Verzekeringen

Verzekeren is verstandig. Hiermee dekt u bepaalde risico's af. Klik hier voor het overzicht woonverzekeringen.

Energie en gas

U bent vrij om zelf een energieleverancier te kiezen. Informatie over de levering van stroom en/of gas is verkrijgbaar bij de diverse energiemaatschappijen. 

Al eerder overgestapt?
Vraag uw huidige energieleverancier naar de mogelijkheden. U sluit namelijk een energiecontract af op naam en niet op adres. Uw energiecontract ‘verhuist’ in principe met u mee.

Netbeheerder
Uw netwerkbeheerder kunt u niet kiezen. Neem via www.enexis.nl of telefoon 0900-780 87 00 (lokaal tarief) contact op met Enexis om uw verhuizing door te geven. 

Stadsverwarming
Heeft u stadsverwarming in uw woning? Ennatuurlijk levert dit aan de inwoners van Breda. Geef uw verhuizing door via www.mijnwarmte.nl of telefoon 085 27 34 567

Water
U regelt uw water aan bij Brabant Water via www.brabantwater.nl of telefoon 073-683 80 00.

TV/radio/telefoon

Er zijn diverse aanbieders op het gebied van aansluitingen voor TV, radio en telefoon. Meer informatie is verkrijgbaar bij de bekende telecomwinkels of internetaanbieders.

Al eerder overgestapt
Vraag uw huidige aanbieder naar de mogelijkheden. U sluit namelijk een contract af op naam en niet op adres. Uw energiecontract ‘verhuist’ in principe met u mee. 

Adreswijziging

Uiterlijk vijf dagen nadat u bent verhuisd, kunt u uw verhuizing doorgeven aan de gemeente Breda. Dit kan digitaal via www.breda.nl, schriftelijk of persoonlijk op het stadskantoor Breda, Claudius Prinsenlaan 10. U maakt hiervoor een afspraak via telefoon 14 076. De dag waarop de aangifte is ontvangen, geldt als de datum van verhuizing. 

Huurbetaling

Door het ondertekenen van de huurovereenkomst, stemt u in dat u de huur voor de eerste van de maand betaalt. Ga naar 'uw huur betalen' voor meer informatie. 

Huurtoeslag

Huurtoeslag is bedoeld om mensen met een laag inkomen en weinig of geen vermogen, de mogelijkheid te geven om een woning te huren. Ga naar 'uw huurtoeslag voor meer informatie.

Gemeentelijke belastingen

Naast uw huur, betaalt u ook kosten aan de gemeente Breda zoals waterschapsbelasting, afvalstoffenheffing en andere gemeentelijke belastingen. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor kwijtschelding. Neem hiervoor contact op met de gemeente Breda via www.breda.nl of telefoon 14 076.