Direct naar inhoud

Samen vergroenen we tuinen van onze bewoners in de Wisselaar

dinsdag 11 juni 2024

Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse ‘Ondernemers Maken Vuile Handen’-dag, die georganiseerd werd door Betrokken Ondernemers Breda (BOB).

Vrijdagmiddag 7 juni staken ruim 80 ‘betrokken Bredase ondernemers’, onze wijkregisseur Sabine en wethouder Peter Bakker, hun handen uit de mouwen om de wijk Hoge Vucht te vergroenen. 

Minder tegels, meer groen in de tuin

Dit keer koos de organisatie BOB ervoor om een handje te helpen met tegels wippen en de tuinen van mede onze bewoners te vergroenen. ‘Dit is een geweldig initiatief met een supermooi eindresultaat, waar zowel wij als onze bewoners erg blij mee zijn’, aldus Sabine.

Rond het middaguur verzamelden zich zo’n 90 Bredase ondernemers bij sporthal De Kragt in de Hoge Vucht. Na eerst samen geluncht te hebben, pakten ze hun handschoenen, harken en scheppen en trokken de wijk in. Op twaalf verschillende locaties gingen ze aan de slag om de wijk te vergroenen. Daarvan meldden zich 5 woningen vanuit Laurentius zich voor aan. De vijf tuinen in de Kaaskerkestraat, Temsestraat, Izegemstraat en Zomergemstraat zijn nu een stuk groener. Sabine: ‘Minder tegels, meer groen in de tuin is goed voor het opvangen van het vele regenwater. Ook bevorderen we hiermee nog eens de biodiversiteit in de wijk. Door dit soort mooie samenwerkingsinitiatieven dragen we met elkaar bij aan nog meer groene tuinen en leefbare wijken in Breda'. 

De reacties uit de wijk waren lovend

“We hebben het er al heel lang over dat we onze voortuin wilden vergroenen, maar dat kwam er gewoon niet van,” vertelt een bewoonster. Toen ze gevraagd werd of ze mee wilde doen aan de actie en haar voortuin wilde laten vergroenen, was het antwoord ook gelijk ja. “De drempel om je tuin te vergroenen wordt hierdoor behoorlijk verlaagd. Ik krijg er zelf ook zin in om te gaan helpen.”

De bewoonster vertelt ook erg onder de indruk te zijn van de Bredase ondernemers. “Ik had niet verwacht dat er zoveel vrijwilligers hieraan mee zouden doen. Ik vind het heel inspirerend om dit te zien.”