Direct naar inhoud

Supersnelle bouw van 192 nieuwe huurwoningen in De Stip

woensdag 29 mei 2024

De eerste bewoners krijgen begin 2025 al de sleutels!

Het bouwen van nieuwe woningen kost tijd. Breda zet samen met woningcorporatie Laurentius in op versnelling op de tijdelijke locatie aan de Stadionstraat. In het voorjaar van 2025 reikt Laurentius al de sleutels uit van 192 nieuwe duurzame huurwoningen in woonbuurt ‘De Stip'. Vanmiddag trapten we de start van de bouw af.

Jeanne Klip, voorzitter Huurderskoepel Laurentius, wethouder Arjen van Drunen en directeur-bestuurder Lucas de Boer van Laurentius onthullen samen de naam van het project.

Voortvarende planning

Laurentius laat de woningen bouwen door houtbouwleverancier Barli uit Uden. Zij bouwen de moderne kant-en-klare houten woningen. Gemeente Breda verleende half mei de omgevingsvergunning.  

Wethouder Arjen van Drunen (Wonen) is enthousiast over de snelheid van het project 

“In Breda zitten heel veel mensen te springen om een betaalbare woning. Met deze woningen bieden we starters, nieuwe Bredanaars, bewoners die begeleiding krijgen bij het zelfstandig wonen en studenten een plek om een toekomst op te bouwen. Ik hoop dat de woningen op de andere tijdelijke locaties ook snel gerealiseerd kunnen worden zodat meer mensen deze kans krijgen. We zetten daarnaast ook in op de bouw van andere, permanente woningen zodat er ruimte ontstaat om in de toekomst door te stromen.” 

Laurentius kijkt uit naar stip op de horizon 

Directeur-bestuurder Lucas de Boer: “Laurentius is blij met deze versnelling in woningbouw in Breda. We werken nu al heel fijn samen met leverancier Barli. Ze hebben ervaring en hebben ons goed op weg geholpen om dit mooie nieuwbouwproject op poten te zetten. De naam ‘De Stip’ is niet zomaar gekozen: het verwijst natuurlijk naar de middenstip van NAC op hemelsbreed nog geen 300 meter van de woongebouwen én naar de toekomst voor de bewoners. De krapte op de woningmarkt is groot, dus dit wordt voor velen hún stip op de horizon.” 

Barli bouwt modern en snel 

"Als Brabantse bouwer zijn we trots dat we dit bijzondere project gaan realiseren," zegt Barli-directeur John van der Doelen. "Met onze modulaire en circulaire manier van bouwen bieden we een oplossing voor het grote woningtekort. Duurzaam, van permanente kwaliteit en prettig om in te wonen! En snel: binnen anderhalf jaar van tender tot realisatie. We zijn samen met Laurentius en gemeente Breda druk bezig met alle voorbereidingen, zodat de eerste woningen nog deze zomer uit onze woningfabriek in Uden rollen." 

De Stip is een compleet nieuwe duurzame buurt 

Natuurlijk is er aan duurzaamheid van de woningen gedacht met zonnepanelen, sedumdaken, warmtepomp of -unit die verwarmt én koelt. De nieuwe bewoners kiezen hier niet alleen voor hun nieuwe studio of appartement met 1 of 2 slaapkamers, maar óók voor het samen leven met de nieuwe buren. Er komen gemeenschappelijke tuinen met volop groen- en recreatieplaatsen, een gedeelde wasruimte en deelvervoer. Samen maken de bewoners hun eigen thuis én een toffe levendige woonbuurt. Sociale interactie, samen delen en samen leven staat centraal in De Stip.  

Meer informatie staat op de projectpagina van het nieuwbouwproject.