Direct naar inhoud

Huuraanpassingen 2024

Huuraanpassingen sociale huurwoningen

Voor alle woningen in de sociale huursector geldt dat een verhuurder één keer per jaar de huur mag verhogen. We verhogen de huur van onze sociale huurwoningen in 2024 met maximaal 5,8%. In april informeren we onze bewoners over de jaarlijkse huurprijswijziging. U ontvangt van ons een brief met daarin de nieuwe huurprijs van je woning en de samenstelling van de huur.

Uw inkomen heeft geen invloed op de huurverhoging

We vragen dus geen inkomensverklaringen van huurders op bij de Belastingdienst.

Woont u in een sociale huurwoning en maakt u bezwaar tegen de huurverhoging?

U heeft tot en met 30 juni 2024 de tijd om uw bezwaar bij ons in te leveren. Dat kan per post of via e-mail: info@laurentiuswonen.nl. Wij kijken dan nog een keer of wij de huurverhoging redelijk vinden. Willen wij de huur niet aanpassen? Dan leggen we uw bezwaar voor aan de huurcommissie. De huurcommissie bepaalt dan of we de huurverhoging moeten aanpassen. Meer informatie? Kijk dan op de website van de huurcommissie.

Ik kan een verhoging van de huur aan Laurentius niet betalen. Wat kan ik doen?

Blijf niet lopen met zorgen, maar bel ons om dit te bespreken. We kijken samen wat er mogelijk is. Neem met ons contact op via de klantenservice als u vragen heeft.

We informeren bewoners via een brief per e-mail of per post.

Verzending van die brief gaat via het bedrijf Postex.

Huuraanpassing vrije sectorwoningen

U woont in een vrije sector huurwoning als de aanvangshuurprijs (huurcontract) hoger was dan in de dat jaar geldende liberalisatiegrens. De liberalisatiegrens vormt de bovengrens voor het ontvangen van huurtoeslag. De huur van veel vrije sector woningen gaat in 2024 omhoog met maximaal 5,5%. Bewoners ontvangen hierover een brief vóór 1 mei 2024. Meer informatie over de regels die gelden bij een huurverhoging vrije sector woning vindt u hier.

Heeft u bezwaar tegen de jaarlijkse huurverhoging van uw vrije sectorwoning?

  • De overheid heeft bepaald dat de huurprijs van een huurwoning in de vrije sector maximaal met 5,5% verhoogd mag worden. Is het huurverhogingspercentage hoger, dan kunt u bezwaar maken tegen de huurverhoging. Laurentius verhoogt de huur met maximaal 5,5%. Dat betekent dat u geen bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging.
  • Bent u om een andere reden niet akkoord met de voorgestelde huurverhoging dan kunt u een procedure starten bij de kantonrechter. De rechter beoordeelt dan de gevraagde huurverhoging.

Lees verder over de regels die gelden bij een huurverhoging vrije sectorwoning.

Huuraanpassing garage, berging of parkeerplaats

De netto huurprijs voor alle garages, bergingen en parkeerplaatsen verhogen wij per 1 juli 2024 met 5,8 %. Huurders ontvangen hierover ook een brief vóór 1 mei 2024.

Neem bij vragen contact met ons op

Dat kan via telefoonnummer 076 56 44 644 of e-mail: info@laurentiuswonen.nl. We helpen u graag.