Aanbrengen zonnepanelen

Alleen eengezinswoningen

Zonnepanelen kunnen voor u een aantrekkelijke investering zijn. Zij verlagen immers uw energierekening. Wij geven u graag de ruimte om zonnepanelen te plaatsen op uw eengezinswoning.
Appartementsgebouwen zijn (wettelijk) uitgesloten van deze mogelijkheid.

Zonneboiler-systeem

Bij een zonneboilersysteem wordt uw water verwarmd in de panelen en doorgevoerd naar uw CV-installatie. U dient hiervoor over een aangepaste CV-combiketel te beschikken met een zogenaamd NZ-label.
Let op: De CV-ketels van Laurentius zijn niet geschikt voor het aansluiten van zonneboilers.

Zonnestroomsysteem

Voor het aanbrengen van zonnepanelen heeft u vóóraf schriftelijke toestemming nodig van Laurentius. U kunt hiervoor gebruik maken van het aanvraagformulier.

Richtlijnen

 • Het betreft een eengezinswoning.
 • De zonnepanelen worden op het dak geplaatst van de door aanvrager gehuurde woning.
 • Voor de woning hebben wij binnen een termijn van vijf jaar geen plannen voor sloop, renovatie of groot onderhoud aan het dak.
 • Het bouwplan moet aan de voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen voldoen.
 • De zonnepanelen dienen door een erkend installateur te worden aangebracht.
 • De draagconstructie van het dak moet voldoende sterk zijn om de zonnepanelen en toebehoren te kunnen dragen.
 • Op hellende daken dient de onderkant van de zonnepanelen voorzien te zijn van sneeuwhaken.
 • Plaatsing mag geen nadelige invloed hebben op de werking van eventuele aanwezige of nog te plaatsen installaties van Laurentius, dakdoorvoeren, valbeveiliging, etc.
 • Een eventuele aanpassing van de elektrische installatie dient door een erkend installateur op kosten van de aanvrager te worden uitgevoerd.
 • U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en reparaties aan uw zonnepanelen.
 • De zonnepanelen mogen het onderhoud van Laurentius niet belemmeren en geen overlast veroorzaken voor omwonenden.
 • Als voor onderhouds- of reparatiewerkzaamheden door Laurentius de zonnepanelen of onderdelen hiervan verwijderd moeten worden, dan bent u als eigenaar daarvoor verantwoordelijk. U bent ook dan verantwoordelijk voor de kosten.

Tips

 • Laurentius is niet aansprakelijk voor schade aan de zonnepanelen als gevolg van brand, storm of inbraak. Wij adviseren u om de installatie bij uw eigen inboedelverzekering op te geven als huurdersbelang en het verzekerde bedrag eventueel te verhogen.
 • Vergeet ook niet om een Wettelijke Aansprakelijkheids (WA) verzekering af te sluiten. Als een zonnepaneel van het dak waait, dan bent u aansprakelijk voor de schade.

Wat te doen bij verhuizing?

De zonnepanelen worden voor de duur van de huurovereenkomst geaccepteerd. Gaat u verhuizen, dan zijn er twee opties:

 1. U laat het gehele systeem door een erkend installateur verwijderen en brengt de woning terug in oorspronkelijke staat.
 2. U biedt het gehele systeem ter overname aan de nieuwe huurder. Hij of zij wordt daarmee verantwoordelijk voor het onderhoud. Houdt u er rekening mee dat de nieuwe huurder niet verplicht is de overname te accepteren of een vergoeding aan u te betalen. Wil de nieuwe huurder de zonnepanelen niet overnemen? Dan zult u alsnog door een erkend installateur het systeem moeten laten verwijderen. 

 

* Omgevingsvergunning gemeente Breda

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.