Aanleggen vaatwasaansluiting

Niet aanvragen, wel richtlijnen

Als u een vaatwasaansluiting wilt aanbrengen, dan hoeft u dit niet aan te vragen. Wel gelden de volgende richtlijnen:

  • Het leidingwerk brengt u op een juiste bouwkundige wijze aan. Dat betekent onder meer dat u geen knelkoppelingen toepast bij ingefreesde leidingen en/of op onbereikbare plaatsen. Bij voorkeur gebruikt u leidingen uit één stuk. Eventuele koppelingen dient u te solderen.
  • Check bij een installateur of u voor de vaatwasaansluiting de groepenkast met een extra groep moet uitbreiden. Als er in de betreffende ruimte een loze leiding is die in de meterkast uitkomt, dan kunt u deze gebruiken.
  • Als u de vaatwasser in het keukenblok integreert en u wilt de vaatwasser meenemen als u verhuist, dan brengt u het keukenblok weer in de originele staat terug. Het betreffende keukenkastje moet u dus bewaren.
  • Als de aansluiting (niet de vaatwasser) op het moment van verhuizing in goede staat verkeert, dan kunt u deze achterlaten.

Veel succes met uw klusproject!

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.