Direct naar inhoud

Leggen linoleum, laminaat, zeil, parket- of kurkvloer

Oplevering vloeren in uw nieuwe woning

Bij aanvang van de huur, leveren wij de vloeren in uw woning in een dusdanige conditie op zodat u hierop stoffen vloerbedekking of laminaat kunt aanbrengen. Als de vloeren niet voldoende egaal zijn voor het aanbrengen van een andere vloerbedekking zoals linoleum, zeil, kurkvloer, marmoleum of vinyl, dan moet u de vloeren zelf (laten) egaliseren. U hoeft niet van te voren toestemming te vragen om deze vloeren aan te brengen.

Gaat u verhuizen?

Alle vloerbedekking mag u alleen in woning achterlaten als de nieuwe huurder de vloer(en) van u overneemt. Houdt u er rekening mee dat een nieuwe huurder niet verplicht is om de vloer(en) te accepteren of u een vergoeding te geven voor het overnemen van de vloer(en). 

Richtlijnen

  • U mag een vloer niet helemaal verlijmen aan de vloerconstructie. U mag de vloer wel aan de randen verlijmen of met spijkerlatten bevestigen.
  • Bij een wat dikkere vloerbedekking, zoals laminaat of parket, kan het noodzakelijk zijn de binnendeuren iets in te korten. Dit is toegestaan, mits het niet meer dan 2 centimeter is.
  • Het is niet toegestaan om de buitendeur in te korten. Houdt u hiermee rekening bij het aanbrengen van dikkere vloerbedekking in de hal. Wij adviseren u bij de voordeur een mat te leggen in plaats van laminaat of parket.
  • Als er een kruipluik in de vloer zit, dan moet u deze handhaven. De kruipruimte moet altijd direct toegankelijk zijn.

Fermacell beplating

Als uw vloer bestaat uit fermacell beplating, dan moet u dit los aanbrengen op de vloer. U mag deze vloerafwerking niet verlijmen of met spijkerlatten bevestigen.

Laminaat/parket

Om geluidsoverlast te voorkomen voor uw buren, moet u een geluiddempende onderlaag aanbrengen van ten minste 10 db, gemeten volgens de NEN-EN-ISO 717-2 norm. Vraag hiernaar bij uw leverancier. Houd laminaat en parketvloeren ten minste 1 cm vrij van wanden, plinten en leidingen die door de vloer komen. Hierdoor voorkomt u contactgeluid.

Heeft u een cement-dekvloer?

Dan mag u niet in de vloer boren, hakken of spijkeren. De vloer kan voorzien zijn van leidingen die hierdoor kunnen beschadigen.

Heeft u vloerverwarming?

Ook dan mag u niet in de vloer boren, hakken of spijkeren. De vloer is voorzien van leidingen die hierdoor kunnen beschadigen. Voor het beste rendement van uw vloerverwarming adviseren wij een vloerafwerking toe te passen met een maximale isolatiewaarde van 0,13 m2 K/W.

Veel succes met uw klusproject!