Verwijderen (draag)muur

Wijzigen indeling

Soms kan het wenselijk zijn om wanden in de woning te verwijderen of te verplaatsen. Zo maakt u van twee kleine kamertjes één groot vertrek. Als het een niet dragende wand betreft, dan hoeft u dat niet aan te vragen. Gaat het om een draagmuur, dan verzoeken wij u om vóóraf toestemming te vragen aan Laurentius via het aanvraagformulier. Het verwijderen van een draagmuur is een wijziging van de bouwkundige constructie van uw woning. Dit is de reden waarom we vóóraf met u deze wijziging met u afstemmen. Zo voorkomt u dat u na de plaatsing of bij vertrek uit de woning nog allerlei bouwkundige maatregelen moet nemen of uw woning moet terugbrengen in de oude staat.

Richtlijnen verwijderen dragende/niet dragende muur

  • Gaat het om een draagmuur? Dan vraagt u vóóraf toestemming aan bij Laurentius via het aanvraagformulier zelf klussen. U levert daarbij ook een plattegrond aan.
  • U informeert zelf of u voor het plaatsen van een dakkapel toestemming nodig heeft van uw gemeente via het aanvragen van een omgevingsvergunning. Als een omgevingsvergunning nodig is, dan ontvangen wij van te voren een kopie van deze vergunning. U mag pas starten met de werkzaamheden nadat u de vergunning heeft ontvangen. Als u geen toestemming krijgt van de gemeente, staan wij ook niet toe dat u de werkzaamheden uitvoert.
  • De werkzaamheden voert u vakkundig uit volgens de regels van het Bouwbesluit.
  • De wand-, plafond- en vloerafwerking werkt u op nette wijze af.
  • Als u verhuist, moeten wij uw woning nog steeds goed kunnen verhuren. Dit heeft onder andere te maken met het aantal overgebleven slaapkamers.
  • De aanpassing moet op moment van verhuizing technisch in orde zijn.

 

Tip

Wij adviseren u om uw buren te informeren over de werkzaamheden in uw woning. Zo weten zij van tevoren dat zij wellicht te maken krijgen met tijdelijke overlast.

Reageer op deze paginaIn ons privacybeleid vindt u meer informatie over hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan. Indien u niet akkoord gaat, kunnen wij uw verzoek helaas niet in behandeling nemen.